Последователи

понеделник, 17 октомври 2016 г.

Питки пита




ПРОДУКТИ
1кофичка -кисело мляко,400гр.
200мл.- вада
2 пакетчета -по 7гр.= 14гр суха мая /или 1кубче мая/ и щипка сода бикарбонат
4бр-яйца 1 жълтък  отделяме за намазване отгоре
1пълна с.л.-сол
4 с.л.-захар
около 1,500 -брашно




ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се разтваря в хладката водичка със щипка сода.
Прави се кладенче и се слагат всички продукти в него и се меси да се събере тестото.
Удря се в масата 100 пъти докато се получи меко и пухкаво тесто.
Можете и в хлебопекарната да я омесите но на два пъти ,че е много тестото (или половин доза си направете) и после си го доомесете на ръка.
Направо оформям никога не втасвам два пъти тесто.
В тава с хартия за печене оформих топчета и сложих на разстояние едно от друго.
Завих с кърпа и пъхнах във фурната на 50 градуса да втасат.
Разбих жълтъка и към него прибавих 1с.л. зехтин и 1с.л.-прясно мляко, и намазах втасалите питки .
Пекох на 190 градуса до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...