Последователи

петък, 25 ноември 2016 г.

*****Вкусни свински пържоли и пилешки крилца с мед , мента и сметана *****







ПРОДУКТИ
Свински пържоли, моите бяха с кокал
няколко пилешки крилца
сол
чер пипер
мед по 1к.л. на всяка пържола
соев сос
по малко кимион
зехтин
магданоз
мента прясна -по стрък на пържола
150мл.-бира
половин чушка на много ситно, нарязана
течна сметана



Приготвяне
Месото се осолява и се поръсва с чер пипер и кимион.
Сложих в тавичка като на дъното полях малко зехтин.
Когато ги наредих всичките, с лъжичка намазах с меда.(ако са по големи пържолите може и супена лъжица мед да поемат)
Поръсих със соевият сос.
На всяка пържола сложих по стрък мента./Аз имах във фризера и поръсих/
Поръсих и нарязаната на ситно чушка
Полях със зехтин отгоре.
Изсипах биричката...
Тавичката завита с алуминиево фолио, сложих на силна фурна докато заври.
После намалих на 180 градуса само да къкри,до готовност.
Това е много важно, да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.
Когато хубаво се изпечат, пържолите и крилцата полях с една малка кутийка течна сметана.
Върнах на по силна фурна да покъкри за 10мин.
Сервира се като пържолите се поливат от сосчето .
Това е ....,бързо и безумно вкусно!

ГАЛЕРИЯ:




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...