Последователи

събота, 5 ноември 2016 г.

Руски постен борш




цвекло - 400 г
зеле - 300 г
картофи - 400 г
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
доматено пюре - 2 с.л.
зехтин - 2 с.л.
чесън - 4 скилидки
оцет - 2 ч.л. /аз слагам 1ч.ч. или опитвам и слагам докато ми хареса на киселко, така повече ни харесва/
захар - 1 ч.л.
черен пипер - 6 зърна
магданоз - 1 връзка
копър - 1 връзка
дафинов лист - 1 бр.
сол

приготвяне
Измийте и почистете зарзавата.
Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре.

Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора.
Нарежете картофите на кубчета и ги пуснете във вряща вода. След 5-10 минути добавете към тях нарязаното на ивици зеле.

Варете тези продукти десетина минути и прибавете към тях пасираната по-рано зеленчукова смес и задушеното цвекло.
Боршът престоят на котлона, докато всички продукти омекнат.

Преди да отдръпнете яденето от огъня, го овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист.
Готовият борш сервирайте със счукан чесън.
Поръсете ястието с магданоз и копър.
Аз го ям студен от хладилника.

източник


ГАЛЕРИЯ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...