Последователи

вторник, 14 март 2017 г.

Пиле в зелев лист и бурания с ориз Арборио на "КРИНА"



ПРОДУКТИ
листа от кисело зеле
пилешки бутчета
червен пипер
чер пипер
олио
Кисело зеле накълцано на ситно
ориз на КРИНА  Арборио
който ми изпратиха като награда от играта на КРИНА



Приготвяне
Пилешките бутчета леко посолих /ако е солено зелето не ги солете/ и ги натрих с червен пипер и поръсих с чер пипер.
Наредих няколко листа от зелето и сложих бутчето в средата и завих хубаво.


Можа и олио да сипете върху бутчето и да завиете тогава...аз не сложих за да не стане много мазно.
Наредих в тавата.
Поръсих отгоре червен пипер, отстрани сложих накълцаното зеле и полях обилно с олио.


Сипах една чаша вода и покрих тавата с алуминиево фолио.
Сложих във фурната на 250 градуса докато заври и после намалих на 180 градуса за 1ч. часа да се пече.

Махнах фолиото и прибавих 1к.ч.-ориз КРИНА/ако нямате такъв, може и с какъвто имате, ориз/ прибавих и 2к.ч.вода и запекох до готовност на ориза .
Много ефектно, бързо и вкусно стана.
Пилешкото се топи и чак костите се режат с ножа толкова е крехко.




2 коментара:

  1. Здравче,
    много вкусно ястие се е получило.Чудесно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели ,наистина много вкусно ,стана пилето и с тази бурания, мммм прекрасно беше.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...