Последователи

четвъртък, 8 юни 2017 г.

Малки тутманици на охлювчета



продукти
200 мл.-прясно мляко,
2 -яйца,
3 с.л.-кисело мляко,
3 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
1 равна с.л.-сол,
7 гр. -суха мая,или 1/2 кубче жива
брашно 500 -600гр. на "София МЕЛ"

за поръсване -сирене
намазване на пластовете - около 170мл.разтопено масло,
или мас и масло,
или мас масло и олио




Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.


Разделям на 4 части,
всяка разточвам,
намазвам ОБИЛНО с разтопено масло
и поръсвам със натрошено сирене.
Поставям една върху друга.



Разрязвам на 6 бр. ленти   /тук на четири съм нарязала, но това е стара снимка/


усуквам и завивам на охлювче и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене и намазана обилно с мазнината.



Втасва до удвояване на обема.
Мажа с останалата мазнина и поръсих със семена.
Пекох в предварително загряна на 180 градуса фурна до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...