Последователи

сряда, 14 юни 2017 г.

Сироп от вишни



продукти
вишни - 3 кг.
захар - 2 кг.
лимонтозу - 1/2 ч.л.



Начин на приготвяне
Измитите вишни се почистват от дръжките.
На 1 кг. вишни се слага 1 литър вода.
Сваряват се.
Прецеждат се.
Към прецеденият сок слагаме захарта: на 1 литър сок - 1 кг захар.
Завираме сместа, докато започне да се сгъстява и 5 минути преди да извадим от огъня добавяме лимонтозуто.
Образуващата се пяна отгоре постоянно се обира.
Сиропът горещ се насипва в затоплени бутилки, затварят се с капачки и се обръщат надолу, докато изстинат.

За по-дълго съхранение може да се стерилизират за 10 минути.



източник

ПРЕДЛАГАМ ВИ ОЩЕ ЕДИН ВАРИАНТ НА-
Здравка Стефанова
Здравейте!
Страхотен сироп от вишни без варене и без чистене на костилки,който правя от години и децата го обожават.
На 3кг.вишни се слагат 2 л..вода и 2 пакетчета лимонтозу.
В голяма тенджера всичко това се омачква хубаво с ръце,без да се махат костилките.
Престоява 24 часа,по възможност на хладно,но не в хладилник.
През тези 24 часа от време на време се поразбърква и понамачква пак.
После се прецежда през марля и на 1л.готов сок се слага 1,200 кг.захар.
Обикновено се получават около 3л.
Като се разтвори захарта се налива в шишенца и готово.
Не се заварява.
Хубаво е да го държите в мазе или гараж,на по-хладно.
Издържа около 2години,но обикновено се изпива бързо:-).
Да уточня-това е сироп,който се разрежда с вода при консумация.
БЛАГОДАРЯ ,АДАШЧЕ!

1 коментар:

  1. ВЯРНАТА РЕЦЕПТА Е НА ЗДРАВКА СТЕФАНОВА!НА АВТОРА НА ПЪРВАТА,БИХ МУ СЧУПИЛ И ДВЕТЕ РЪЦЕ,ЗА ДА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ПУБЛИКУВА ГЛУПОСТИТЕ СИ!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...