Последователи

вторник, 6 юни 2017 г.

ОРИЗ- "KRINA" СЪС ПУЕШКО БУТЧЕ И ПРЕСЕН КРОМИД



ПРОДУКТИ
1бр.-пуешко бутче
500гр-ориз KRINA
3 връзки пресен кромид
1бр-морков
100мл-олио
сол
чер пипер



ТАКА НАПРАВИХ
Сварих бутчето до готовност и обезкостих.
Измих кромида и нарязах на не много ситно.
Моркова настъргах.
В голям тиган сипах олиото, сложих кромида и моркова и запържих до омекване.
Сложих и ориза и него позапържих да стане стъклен.
Сипах от бульона в който е врял бута 1:3 ,1 ориз и 3 части бульон.
Осолих,и поръсих чер пипер и разбърках.
Наредих и месото отгоре .
Така на силен котлон, докато заври и намалих, веднага на първа степен едвам да ври.




Захлупих и с капака на тигана.
15мин. вря тогава изключих котлона и оставих така захлупено но него.
Стана невероятен ,а и ориза на KRINA е фантастичен !
От доста време ориз във фурна почти не правя ,защото така в тигана става в пъти по вкусен от този печен във фурна.!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...