Последователи

неделя, 1 октомври 2017 г.

Пшеница



Предлагам ви много стара Родопска рецепта , на едно много лесно и безумно вкусно традиционно ястие от моя край.




Продукти
250гр-грухана пшеница
1литър -прясно мляко
1/2 пакет - краве масло
сол




Приготвяне
Измиваме добре пшеницата и я варим до готовност с вода и маслото.
Оставяме я да поеме водата за около 30 мин. И ДА СЕ РАЗПУКА ХУБАВО.
Прибавяме прясното мляко и слагаме на котлона да ври при непрекъснато бъркане.
Когато се сгъсти до желаната гъстота, сваляме от огъня и посоляваме на вкус.
Сервира се топла.
Студена също е много хубава.

Горещо препоръчвам това е еликсир, който едва ли някъде ще имате възможност да опитате.
П.П.Има питане с колко вода се вари пшеницата? Мили хора,не е важна водата и да остане вода не фатално,както си варите ориз за мляко с ориз същото е ...ако имате повече вода се сипва по малко мляко.
Няма пропорция за водата и за това не съм написала.Или да речем 1 ч.ч. пшеница към 3 ч.ч.

1 коментар:

  1. Здравче,
    чудесна е пшеницата.Не съм я правила никога така, по този начин.Но ще пробвам, чудесно изглежда.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...