Последователи

събота, 14 октомври 2017 г.

Мариновани чушки без стерилизация



ПРОДУКТИ:
8кг-червена и зелена капия/може и само червена/
2кг-карфиол/карфиола е по желание/
чесън
таблетки аспирин

Марината:
500мл.-оцет
1л.-вода
250гр.-захар
200гр.- сол
200мл.-олио
по желание дафинов лист и няколко зърна бахар



Приготвяне:
Всички зеленчуци се нарязват на парчета в една тава.
В бурканите от компот, сложете на дъното по 1 аспирин...ако са едно-литрови- 2бр.....ако са три-литрови-3бр
Маринатата се възвира в голяма тенджера.
Когато заври се попарват чушките докато сменят цвета си./ако слагате карфиол първо него попарете и тогава чушките/
Извадете с решетъчна лъжица в тава и отново сложете другите да се мариноват ,а през това време пълнете в бурканите с попарените.
Не забравяйте аспирина и по 2 скилидки чесън на дъното!!!
Когато свършите със попарването врялата марината я разпределете в бурканите и затваряте веднага капачката.
Обърнете бурканите с капачката надолу.
На другият ден обърнете бурканите и така няколко пъти за да се стопи аспирина.
Приберете на рафтовете и се наслаждавайте на страхотна салатка за аперитив или гарнитура.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...