Последователи

петък, 20 октомври 2017 г.

Пита - тутманик




продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около 1,200кг.


за поръсване -сирене
намазване на пластовете - мас и масло 250мл.

За намазване отгоре -1 жълтък в който сложих няколко капки прясно мляко + няколко капки олио и щипка захар
семена



Приготвяне
Замесвам тестото от продуктите , оставям 15 минути да се отпусне.
Разделих на 2 големи и 1 по малка топка.
Двете големите, разточих на правоъгълник /да не е много дебело разточено/
Намазах обилно с разтопените мас и масло.
Наръсих сирене и навих на руло.
Нарязах на парчета дебелината вие определяте /аз около един пръст широки/.
Подредих на два реда в тава /която е подмазана обилно с мазнината/, като се засрещат едно с друго.



Малката топка отново разточих на правоъгълник,намазах обилно и поръсих сирене.
Навих на руло ,което разрязах на две по средата и внимателно сплетох на плитка като премятах ту едното ту другото отгоре.
Навих на охлюв и сложих в средата.
Розичките са от краищата на рулата.
Оставих покрита тавата във фурната на 50 градуса да втаса.
Когато удвои обема си намазах с жълтък в който сложих няколко капки прясно мляко + няколко капки олио и щипка захар
Поръсих със семена.



Така я сложих да се пече на 190 градуса.
Когато се изпече извадих от тавата докато е топла и я сложих на решетка за да изстине и да не се задушава.
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...