Последователи

вторник, 7 ноември 2017 г.

Миди с ориз




Рецептата ми я каза моя приятелка от Бургас Монито. Много лесна и вкусна стана ,препоръчвам!
Измиват се хубаво мидите и се изчистват от водораслите.


В тенджера с олио и пресен кромид се слагат мидите и се разбъркват хубаво.


Щом се отворят са готови за другите продукти.


Прибавихме ориза около 200гр.


Изпържва се ориза до стъклен


Прибавихме универсална подправка и объркахме.

2ч.л. червен пипер и отново объркване хубаво.

долива се вода да покрие мидите

посолява се

и се прибавя чебрица


Така оставихме да къкри на бавен огън и ориза да се свари хубаво, като от време на време разбъркваме.
Това е ,много лесно ,вкусно и бързо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...