Последователи

понеделник, 25 декември 2017 г.

Капама



Продуктите ги пиша така както се слагат подред в гърнето.
на дъното се започва със ред тънка сланина ако не харесвате може и без нея
кисело нарязано зеле се наръсва цялото дъно
шепа ориз
пилешко месо по ваш избор
свинско
телешко
няколко парчета наденица
поръсвам с червен пипер
няколко дафинови листа
чер пипер на зърна
И се започва отново по същият ред да се реди до изчерпване на продуктите.
зеле
шепа ориз
пилешко
свинско
телешко
няколко парчета наденица
поръсвам с червен пипер
няколко дафинови листа
чер пипер на зърна
Накрая се завършва с листа зелеви листа цели да се завие.
Хубаво се притиска да се уплътни всичко.
Изсипва се 150мл.-червено вино
олио 50гр ако не сте слагали сланина ,АКО СТЕ СЛОЖИЛИ НЕ Е НУЖНО месата си пускат мазнина!
Сложих капака и във студена фурна се слага.
Настроих на 220 градуса и чаках да заври и намалих на 150 градуса за около 4 часа.
Много ,много вкусна ,стана!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...