Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 27 декември 2017 г.

Автентичен - РОДОПСКИ КАЧАМАК





ПРОДУКТИТЕ СА:
царевично брашно ....или царевичен грис с него става по бързо и лесно
сол, 1 пакетче масло




Царевичният грис се приготвя по рецептата от опаковката му.
В тава го изсипваме и с дървена лъжица която постоянно се топи в препърженото масло се намачква и разпределя равномерно .
С обикновена лъжица правим дупчици като пак я потапяме в маслото да не залепя качамака по нея.
Щом сме готови с дупките маслото се препържва хубаво и се залива качамака.
Ние го обичаме така натурално без допълнителни неща отгоре пък и това си е автентичната Родопска рецепта.

По желание наръсете сирене , или пръжки ,или ситно нарязани и запържени месца .
ЯДЕ СЕ ТОПЪЛ !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...