Последователи

сряда, 20 декември 2017 г.

ПЕЧЕН ДЖОЛАН



ПРОДУКТИ
джолан
сол
чер пипер
мед 1с.л.
соев сос
зехтин
магданоз
мента прясна
1 стрък пресен кромид
100мл.-бира



Приготвяне
Джолана се осолява и се поръсва с чер пипер и кимион.
Сложих в подходяща тавичка като на дъното полях малко зехтин ,може и олио.
Когато го сложих в тавичката хубаво намазах с меда.
Поръсих със соевият сос.
Нарязах кромида и магданоза и на отгоре поръсих мента ,но да не е много.
Полях със зехтин отгоре/може и с олио/ добавих и бирата и малко водичка около 50мл..
Сложих фолио на тавичката и настроих на силна фурна докато заври.
После намалих на 170 градуса само да къкри,за около час.
Това е много важно, да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.
Проверявайте с виличка дали е изпечено месото и дали се отделя от кокала ,това означава ,че е готово.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...