Последователи

неделя, 4 февруари 2018 г.

Джобове с вкусна плънка




Продукти за малка доза на тестото
250 мл.- топла вода
20гр. -жива мая или 1 пакетче суха на Йоткер
2с.л.-олио
1ч.л.-сол
около 500гр.-брашно за меко тесто

Продукти голяма доза за тестото
500 мл.- топла вода
40гр. -жива мая или 2 пакетче суха на Йоткер
4с.л.-олио
2ч.л.-сол
около 1кг .-брашно за меко тесто

От продуктите омесих меко тесто и оставих да почине докато направя плънката

Продукти за плънката
1к.ч.-олио
1 стрък-праз- нарязан
1 кромид лук
4-.5 печени чушки
4 пълни с.л.-лютеница
малко чер пипер
кимион ,

Приготвяне
Всичко това задуших на котлона до омекване на праза.
Тестото го разделих на две.
Едната половина разточих на тънко
С купа нарязах големи кръгове.
Сложех 1 с.л. от плънката
прегънах на половина
и после още един път на половина



Така докато свърши всичкото тесто и плънка.
Може да си направите и пурички .
Вида на тестените вкусотийки са по избор и те не определят вкуса на продукта!
От плънката остава мазнина и с нея намазах отгоре всички джобове и поръсих сусам и маково семе.
По желание може да намажете с жълтък от яйце и поръсите със семена.


Оставих да втасат и пекох на 190 градуса ,до готовност!


Аз използвах ястието  И за въглехидратен ден на 90 дневна диета, ястието е режимно, без да се маже с яйце.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...