Последователи

вторник, 20 февруари 2018 г.

Маймунски хляб със плънка от спанак и кромид и овалян в лютеница и чесън




Продукти за тестото
250 мл.- топла вода
20гр. -жива мая или 1 пакетче суха на Йоткер
2с.л.-олио
1ч.л.-сол
около 400гр.- пълнозърнесто брашно на
и малко бяло брашно за меко тесто

МЕСИ СЕ МЕКО ТЕСТО ОТ ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ!

За плънката на топчетата
200гр спанак, измит и нарязан
1 бр. кромид на ситно нарязан
Тези два продукта се запържват в мазнина,за около 3мин.!


За овалване на топчетата
1к.ч.-олио или зехтин
3-4 с.л.-лютеница
3-скилидки чесън на ситно нарязан
чубрица , каквото обичате като подправки от всичко слагате.


Тестото нарязах на малки късчета големи колкото орех
Всяко топче разплесквам с пръсти и слагам от плънката със спанака и хубаво завивам да стане топче.



Всяко топче го овалвам във места с лютеницата.


Нареждам шахматно във формата за кекс която намазах с масло.
Оставих да втаса и пекох на 190 градуса до готовност.
Стана божествен!!
Този хляб използвах за режим въглехидрати за 90 дневната диета.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...