Последователи

четвъртък, 22 март 2018 г.

Бързи козунаци с едно втасване



ПРОДУКТИ за 3 големи козунака или 8 по-малки
5-яйца 1 жълтък за намазване
100мл.-вода
250мл.- прясно мляко
разтопено масло ,мас ,олио (да се събере от трите около 200гр.- мазнина,
може и половината масло ,половината  олио ,
може масло и мас , или мас и олио
300гр- за по сладки-320гр. -захар
1 щипка -сол
2бр. -суха мая на Йоткер
ванилия
сушени плодове
около 1.300 кг.-брашно за меко и еластично тесто



Приготвяне на три големи козунака
Аз меся на машината
Затоплих малко прясното мляко със водата.
Маслото ,мастта и маргарина разтопих в микровълновата и оставих да поизстине.
През това време замесих тесто от продуктите слагам първо яйцата, захарта, солта, течността, брашното със сухата мая и месих около 10 мин. да стане гладко и меко тесто.
Тогава започнах да сипвам от маслото по малко и да меся докато го поеме и така до изчерпването на маслото.
Месих с машината още 10 мин.
Тестото трябва да е меко еластично и нежно.
Върху намазан плот със олио разделих тестото на 3 части ,за всеки от трите съда в които ще пека.
Първата част разделих на 3, оформих на фитили и леко сплесках всяка с ръка и сложих вътре нарязан локум и сушени сини сливи , завих на руло . Така направих и с трите фитила.
Сплетох на плитки и сложих в правоъгълна форма.
Така направих и с втората част и сложих във втората правоъгълна форма
Третата част сложих в нея локума и сушените сливи и омесих да се разпределят равномерно, разделих на 4 равни части и направих на фитили.
Сложих две по две на кръст и започнах да поставям фитилите под ред, ту отдолу ,ту отгоре.
Така сплетеното тесто го сложих в кръгла форма постлана с хартия за печене .
Сложих и трите съда във фурната .
Завих с кърпа и включих фурната на 50 градуса.
Когато удвои обема си намазах със жълтъка и поръсих обилно със мокра захар.


Пекох ги на 180 градуса.





*******************************************
Безкрайно съм благодарна и щастлива ,за това ,че за поредна година Благоводител ми оказа тази чест и ме номинира в две любими мои категории!
Мили приятели ,отново за поредна четвърта година ми е нужна, вашата помощ и подкрепа с гласуване!
Безкрайно съм Ви БЛАГОДАРНА,че Вие моите приятели и почитатели на моят простичък блог, винаги ме правите щастлива и показвате ,че ме има и съм нещо за Вас!
Вие сте невероятни фенове на Черпак с мерак и се гордея с Вас всяка година на награждаването!
Нека и тази година да го направим за пореден път,за което ще съм Ви безкрайно, благодарна!

Гласуването започна за :
ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА КУЛИНАРНИ БЛОГОВЕ-за 2017 година!
Номинациите на "ЧЕРПАК С МЕРАК" са в две категории

1.Гозбите на баба
Кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня


2.Топло от фурната
Най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници


Който харесва моят блог "ЧЕРПАК С МЕРАК"
може да ме подкрепи в този линк-  http://kulinarninagradi.com , който ще ви препрати към сайта за наградите.
Горе има бутонче на което пише ГЛАСУВАЙ !
Когато кликнете на него, ще ви заведе там където трябва да се впишете!
Там трябва да влезнете, чрез Фейсбук или да се регистрирате в Благоводител.
Тогава ще ви се появи, пълният списък с категориите. 

За да гласувате за мен трябва да отидете в категориите в които съм номинирана.
ГОЗБИТЕ НА БАБА и ТОПЛО ОТ ФУРНАТА 


КОГАТО ВЕЧЕ СТЕ ВЪВ РАЗДЕЛА ЗА КОЙТО ИСКАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ,в ляво има списък на номинираните и първо трябва да маркирате кой блог ще подкрепите, като отметнете точката пред името.
След това кликате на бутона ГЛАСУВАМ!
Може да гласувате и за други блогъри които ви харесват.
Предварително благодаря на всички, които ще ме подкрепят!
БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВА ,ЧЕ ВИ ИМАМ, 



и се надявам ,че на 19 .05 -2018  отново ,ще ви се похваля с наградите!



*******************************************



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...