Последователи

сряда, 21 март 2018 г.

Варено сЪ сиренЬе



Това ястие от 1895 година по нищо не отстъпва от сегашните изискани блюда.
Опитайте... и си представете че сте в миналите векове в някое крайпътно ханче.
Ние си облизахме пръстите.

Ето го и моето съкровище.





Постарах се да напиша рецептата по реда, както е написана в книгата на старобългарски .



Ето и рецептата


Нарязваме на късове месо -телешко,свинско,пилешко по желание каквото ни харесва.
Сваряваме го до готовност да стане крехко.



*Запържи една глава ситно нарязан кромид с една лъжица масло.
Разбъркай
В него сложи една лъжица брашно и пак бъркай да се позапържи.

**Отделно разбъркай около 1,1/2 чаша за вода сметана и 1 чаша бульон от месото дето сме варили в него.
Слага се на огъня да кипне и отстраняваме .

***Разбиват се 2-3 жълтъка от яйце и ги разбъркваме в тази смес.
Тази смес прибави към брашняната смес.

Нареждат се в тавичка резените месо и поливаме с готовата смес.



Отгоре обилно настъргваме кашкавал .
Слагаме във фурната на 220 градуса да се зачерви соса и да се разтопи кашкавала.
Аз първо само соса посгъстих и после сложих кашкавала.




Дано да ви хареса!


2 коментара:

  1. Яденето ще пробвам. А за книгата завиждам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Яденето беше страхотно ,а за книгата наистина съм за завиждане! :)
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...