Последователи

понеделник, 16 април 2018 г.

Бързи пърленки с арменски тънък хляб - рецептата на дъщеря ми



Ето как ги направих-
Продава се тези хлебчета във всички големи вериги магазини.
Може да използвате и одрински дебели кори за баница,също става с тях.


Зеленчукова смес също ще ни трябва


125г масло разтопено и в него се сипва от зеленчуковата смес .



Нарязах в маслото , една голяма скилидка чесън.

Разтворих една кора и от вътрешната страна я намазах със маслената смес.


Натроших сирене  само на половината на кората.


Настъргах  на ситно кашкавал отново на половината листо.


Прихлупих на половина ,онази част от кората на която има само масло, а не плънка.


Сложих в тавата на фурната на която имаше хартия за печене.
Ако кората е по голяма просто я изрежете по мярка.Останалите парчета печете отделно после.
Пекох на предварително загряна фурна  на 230 градуса за 3-4 мин.
Трябва само да се стопи вътре кашкавала .Ако искате по припечени   печете повече време и стават хрускави.


Извадете и веднага  намажете още с маслото и нарежете с нож за пица от онези  като колелцето.
Сервирайте топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...