Последователи

понеделник, 16 април 2018 г.

Бързи пърленки с арменски тънък хляб - рецептата на дъщеря ми



Сигурно ви дотегна да виждате за наградите но ,няма как без да публикувам да се гласува,а без вас няма как да се състои награждаването.
За това ви моля за извинение и моля тези които не са гласували да ме подкрепят!
****************************************************

Безкрайно съм благодарна и щастлива ,за това ,че за поредна година Благоводител ми оказа тази чест и ме номинира в две любими мои категории!
Мили приятели ,отново за поредна четвърта година ми е нужна, вашата помощ и подкрепа с гласуване!
Безкрайно съм Ви БЛАГОДАРНА,че Вие моите приятели и почитатели на моят простичък блог, винаги ме правите щастлива и показвате ,че ме има и съм нещо за Вас!
Вие сте невероятни фенове на Черпак с мерак и се гордея с Вас всяка година на награждаването!
Нека и тази година да го направим за пореден път,за което ще съм Ви безкрайно, благодарна!

Гласуването започна за :
ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА КУЛИНАРНИ БЛОГОВЕ-за 2017 година!
Номинациите на "ЧЕРПАК С МЕРАК" са в две категории

1.Гозбите на баба
Кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня


2.Топло от фурната
Най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници


Който харесва моят блог "ЧЕРПАК С МЕРАК"
може да ме подкрепи в този линк-  http://kulinarninagradi.com , който ще ви препрати към сайта за наградите.
Горе има бутонче на което пише ГЛАСУВАЙ !
Когато кликнете на него, ще ви заведе там където трябва да се впишете!
Там трябва да влезнете, чрез Фейсбук /за да влезнете ,чрез ФБ трябва да сте влезнали във профила си ,иначе не става/ или да се регистрирате в Благоводител.
Тогава ще ви се появи, пълният списък с категориите. 

За да гласувате за мен трябва да отидете в категориите в които съм номинирана.
ГОЗБИТЕ НА БАБА и ТОПЛО ОТ ФУРНАТА 


КОГАТО ВЕЧЕ СТЕ ВЪВ РАЗДЕЛА ЗА КОЙТО ИСКАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ,в ляво има списък на номинираните и първо трябва да маркирате кой блог ще подкрепите, като отметнете точката пред името.
След това кликате на бутона ГЛАСУВАМ!
Може да гласувате и за други блогъри които ви харесват.
Предварително благодаря на всички, които ще ме подкрепят!
БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВА ,ЧЕ ВИ ИМАМ, 



и се надявам ,че на 19 .05 -2018  отново ,ще ви се похваля с наградите!
***********************************************************************


Ето как ги направих-
Продава се тези хлебчета във всички големи вериги магазини.
Може да използвате и одрински дебели кори за баница,също става с тях.


Зеленчукова смес също ще ни трябва


125г масло разтопено и в него се сипва от зеленчуковата смес .



Нарязах в маслото , една голяма скилидка чесън.

Разтворих една кора и от вътрешната страна я намазах със маслената смес.


Натроших сирене  само на половината на кората.


Настъргах  на ситно кашкавал отново на половината листо.


Прихлупих на половина ,онази част от кората на която има само масло, а не плънка.


Сложих в тавата на фурната на която имаше хартия за печене.
Ако кората е по голяма просто я изрежете по мярка.Останалите парчета печете отделно после.
Пекох на предварително загряна фурна  на 230 градуса за 3-4 мин.
Трябва само да се стопи вътре кашкавала .Ако искате по припечени   печете повече време и стават хрускави.


Извадете и веднага  намажете още с маслото и нарежете с нож за пица от онези  като колелцето.
Сервирайте топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...