Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 7 май 2018 г.

Свински ребра с мед и мента




ПРОДУКТИ
500гр-свински ребра
сол
чер пипер
мед по 1к.л. на всяко ребърце
100мл.соев сос
по малко кимион отгоре
чер пипер
зехтин, може и олио
мента прясна -по стрък на ребро или суха също става по щипка
1 стрък пресен кромид за всички ребра
малко бира и видичка или ако нямате бира, само водичка сложете

За всички меса, стават тези продукти и наистина ще оберете овациите с рецептата.

Приготвяне
Месото се осолява и се поръсва с чер пипер и кимион.
Сложих в тавичка като на дъното полях малко зехтин.
Когато ги наредих всичките с лъжичка намазах с меда.
Поръсих със соевият сос, хубаво.
Нарязах кромида, и разпределих на всички ребърца и сложих по стрък мента.
Полях със зехтин отгоре.
сложих и бирата и водичката да стане до средата на ребрата течността.
Така оставих да престоят 1-2ч. може и повече,цяла нощ.
Ако нямате йена глас тавичка с капак ,сложете ги и в обикнованна тава и отгоре фолио.
Сложих в силна фурна докато заври.
После намалих на 160 градуса само да къкри за около час.
После махам фолиото и запичам за малко да хванат загар.
Това е!
Много важно да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.
Поднасям обикновено със сладко кисел сос ,обожават го в къщи и когато има мръвка ,винаги им го приготвям.

Рецепта
СЛАДКО КИСЕЛ СОС:
Захар се карамелизира и щом е готова върху нея се изсипва смес от:
кетчуп,
лют пипер(малко),може и без него
соев сос,
балсамов оцет.
Съставките са "на око".
После се бърка,докато се редуцира до желаната гъстота(като разредена боза) и се намазва месцето,като се запича още малко.
Аз направо ги полях със сладко киселия сос и даже не ги запичах, така ги консумирахме.

Безумна вкусотия се получи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...