Последователи

петък, 1 юни 2018 г.

Сладко от ягоди




Колкото ягоди толкова и захар.
Измих ги и поръсих със захарта в тенджерата в която ще варя сладкото и хубаво обърках.
Оставих в хладилника за една нощ да пусне сок.
Ако искате веднага да варите сложете 1чашка 150мл вода ако захарта ви е над кило ако е под кило по малко водичка.
Сложих на котлона на средна температура иначе ще кипне и от време на време наблюдавах за да не кипне.
Постоянно отпенвах от страните което се събираше.

Може да пробвате на чинийка за гъстотата на сладкото. Ако капката не се стича по чинията от страни ,значи е готово .Също така и последната капка от лъжицата когато капне на нокътя ви и стои като сълзичка е готово за гъстота.
на нокътя


Ето тука съм снимала и описала коя капка е правилната
това е на чинията под номера съм ги написала кое НЕ и кое е ДА


Сложих лимонена киселина 1/2 ч.л.
Хубаво разбърках да се стопи.

Така още топло налях в сухи буркани и затворих.
Не е нужна стерилизация.




~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...