Последователи

сряда, 8 август 2018 г.

СЛАДКО ОТ ЗЕЛЕНИ СМОКИНИ




Набрах смокини но с гумени /или хирургически/ ръкавици,заради млечния сок, също така с дълги ръкави, защото листата боцкат , и много сърби от него и трудно се мие.
Подрязах дръжките и надупчих на две места с малка вилица.
Сложих ги в голяма тенджера и варих в студена вода, и от завирането по за 5 минути.
След всяко варене охлаждах със студена вода и изстисквах внимателно до пълно сплескване, но внимавах да не се разкъсат.
Процедурата повторих 3 пъти и накрая имате сухи полусплескани смокини, които слагате отново да се варят, но този път в захарния сироп.
Сварих захарен сироп 2:1 2кг. захар и 1л.-.вода в голямата тенджера на силен огън.
Поставят се на дози смокините ( моите в случая бяха 150бр. смокини и сложих 2 кг захар и 1л. вода;
Сплесканите смокини бавно поемат сиропа и се раздуват до нормалния си размер.
Когато се надуха хубаво, сложих 1 пакетче лимонтузу.
Гъстотата на сиропа проверих на суха порцеланова чинийка, да не се разлива капката.
ЕТО ТАКА


Сладкото веднага налях в буркани - първо смокините, после долях сиропа.

Някои слагат във всяка смокиня ядка от бадем или орех, индрише аз нищо не сложих,защото така си го обичаме.
Това е..... малко играчка, но пък еликсир.



~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...