Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Парена туршия



Моята любима туршия ,която си я правя от поне 30 години.
Хубавото при нея е че след 48ч. можеш да си я хапваш ,защото е готова.


продукти
3кг-зеле
3кг-карфиол
1кг моркови
връзка целина
Можете да сложите и зелени домати,червени чушки,камби но количеството зеленчуци да са 7кг.

За маринатата
0,500мл-оцет
1л-вода
250гр-захар
180-200гр-сол
200мл-олио
дафинов лист,
бахар
чер пипер

по 2 аспирина на 1л-буркан



Приготвяне
Нарязах всички зеленчуци хубаво обърках.
Напълних бурканите като притисках плътно и сложих по два аспирина .
Маринатата се възвира заедно със подправките.
Още вряла изсипах и напълних бурканите със зеленчуците.
Завих капачките и оставих с капачките надолу.
На другият ден хубаво разклатих бурканите да се разпредели разтопилият се аспирин.
Прибрах в избата!
Да ви е сладко!





~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...