Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 16 ноември 2018 г.

Царска туршия на Peych




Няколко опита имам с царска туршия но все вкуса ми не ни допада.
Ето че я намерих
Рецептата е на Ivan Peychev и е в блога му Добър апетит с Peych! където може да я видите.
Аз направих половин доза за опит, но сега съжалявам ,защото е много вкусна.Догодина живот и здраве ще направя повече


Продукти за половин доза.. сложих..
2,500кг.-камби
1кг.-карфиол
1кг.-моркови

1л.-оцет
750мл-вода
150гр-сол
175гр.-захар
100мл.-олио
няколко зърна чер пипер
4бр-дафинов лист
4-5 зърна- бахар
1 глава-чесън
1бр.-целина глава и листа
и по 1-2 аспирина в буркан


От вечерта посипах нарязаните зеленчуци със солта и захарта и хубаво обърках.
На сутринта изкарах с решетъчна лъжица зеленчуците ,прибавих чесъна и целината и хубаво обърках


и напълних бурканите и притиснах с лъжицата да се уплътнят зеленчуците.



сложих и аспирина


Сокът от зеленчуците прецедих и към него прибавих - оцета, водата, олиото, черния пипер, дафиновите листа, бахара.
След като кипна варих още минута.
Изчаках напълно да изстине марината и залях пълните буркани,това излезна от половин доза




Продукти за 1 доза е оригиналната и така както я е написал Иван:

5 кг камби
2 кг карфиол
2 кг моркови
2 л оцет-6 градуса, 1.5 л вода, 300 г сол, 350 г захар, 200 мл олио, 10 г чер пипер-зърна, 7 дафинови листа, 8 зърна бахар, 1 глава чесън и 1 бр. целина-глава и листа.
По 1-2 аспирина на буркан.

Начин на приготвяне:
Камбите се нарязват на четири парчета, морковите на кръгчета, карфиолът се накъсва на цветчета.Всичко се омесва в голям съд заедно със захарта и солта. Оставят се да престоят около четири часа. Нареждат се в еднолитрови буркани - хубаво трябва да бъдат уплътнени, не по-вече от 12 броя.Помежду нарязания зеленчук се слагат листа целина и парченца от нарязаната глава, както и скилидки чесън. Сокът, който се образува при изкисването на зеленчуците , се омесва с оцета, водата, олиото, черния пипер, дафиновите листа, бахара и след като кипне се вари още минута.
Оставя се да изстине и се заливат бурканите. Слагат се аспирините и се запечатват.
Напоследък ми е по-лесно да я правя в 3 литрови буркани.
Понякога в маринатата слагам по 1-2 с.л. мед.





~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~












Няма коментари:

Публикуване на коментар