Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 10 януари 2019 г.

Погача



Скоро не бях правила памук погачата и ето една лесна и интересна погача от същата рецепта.
Също така искам да се похваля че тази рецепта стана хит в интернет и само в моят блог гледанията в момента са ето направо снимка от кухнята на блога ми






продукти

1 ч.ч. (240 мл) топло прясно мляко
1 ч.ч. (240 мл) топла вода
1 ч.ч. (240 мл) олио
5 с.л. захар /ако не искате да ви сладни сложете 2с.л. захар/
1 с.л. сол
½ пак. (20 г) прясна мая /аз сложих 1бр 7гр.-суха/
6 ч.ч. (840 г) брашно /на мен ми отиде малко повече около килограм/
1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Покрива се с кърпа и се оставя настрани за 10-15 минути.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта./захарта може да намалите на 2с.л. ако не искате да ви сладни/
Разбърква се с лъжица.
Меси се до меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно.
В машината си знаете как се меси аз в машина я замесих smile3503
ОФОРМИХ ВЕДНАГА!!!
Разделих на 9 топки
8 от тях наредих по края на тавата 25см.
Другата топка разточих на кръг и нарязах на триъгълници.
Наредих ги в срадата между топките
Втасва 40-50 минути на топло, или завито с кърпа във фурната на 50 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Маже се със жълтък+1с.л.олио.
Ръси се със семена.
Пече се при 180°C за 40-50 минути.

Хубаво препечете погачата за да не остане глетава!!!

Можете по желание да сложите каквото искате като плънка ,сладка или солена ,също и кифлички да направите от тестото, стават невероятни!




~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар