Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 10 март 2019 г.

" ЧЕСНОВ ЧУРЕК С КАШКАВАЛ "




Невероятно вкусно се получи,горещо препоръчвам .
Рецептата е от един млад блог От кухнята на Биги на блогърката Birgul Ismailova
Благодаря за хубавата рецепта!


ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
3ч.ч./200мл./ -брашно
1бр.-суха мая 7гр.
1с.л.-захар
1ч.л.-сол
1бр.-яйце
150 мл.- прясно мляко
2 с.л.-краве масло /на стайна температура/

Още за намазване на тестото
щипка пресен копър ,
1 с.л.-олио ,
2с.л.-краве масло ,
скилидка чесън,
щипка сол,
1 бр.-яйце,
200 гр.-кашкавал

ПРИГОТВЯНЕ:
Пресях брашното в тавичка в която ще меся.
Добавих сухите съставки, мая, захар, сол.
Разбърках с лъжица хубаво и направих кладенче.
Добавих разбитото яйце и затопленото прясно мляко.
Замесих тесто.
Накрая добавих, кравето масло и до омесих меко тесто.
Завих с кърпа и оставих на топло за 30 минути.
През това време приготвих плънка.
В подходящ съд сложих на ситно накълцания копър/ ако не обичате ,копър, може вместо него да сложите магданоз или чубрица /, олиото, мекото краве масло , пресованата скилидка чесън и сол.
Разбърках добре !
Нарязах и кашкавала на ивици


Тесто през това време вече се е отпуснало


и с ръце го разтелих, върху подходяща тава , покрита с хартия за печене.



Направих,разрези с нож за пица



Разбих яйцето със щипка сол.
Намазах навсякъде тестото.


После намазах със сместа от копър.

Следващият път ще смеся яйцето със копъровата смес

Оставих 5 минути ,тестото да поеме от сместа.
Кашкавалът,напъхах в разрезите като леко притисках да потъне!


Пекох в предварително загряна фурна на 200 градуса ,на най долното ниво на решетката до златиста коричка.





~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


8 коментара:

  1. Уха! Чудесия си направила пак, Здравче!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно и много вкусно !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ау как апетитно изглежда Здравче! Записвам си рецептата веднага. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравче, радвам се че ти е харесало ! Изглежда много добре !Приятна изненада за мен ! Благодаря ти от сърце !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бирги,много ни хареса и ще се прави със сигурност и то често!

      Изтриване