Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 23 март 2019 г.

Лападова вкусотия



ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ СЕ ПОЛУЧИ, НИЩО ОБЩО СЪС СЪРМИТЕ ...ТАКА ДАЖЕ Е ПО ВКУСНО.
Опитайте ,няма да съжалявате!

ПРОДУКТИ
500гр. кайма
1,ч.ч. -ориз
2бр.-крумид лук на ситно
1 -настърган домат или от консерва
олио
червен пипер,
сол,
чер пипер ,
щипка кимион,
щипка ронена чубрица,
1с.л.- сухи зеленчуци на Fiorre,



ЛАПАДОВИ ЛИСТА - първо се махат жилките с ножче и се попарват с топла вода за минутка да омекнат и променят цвета си.

ПРИГОТВЯНЕ
Кромида нарязах на ситно и задуших в олио ..
Прибавих каймата, която предварително бях разбъркала с 1 -ч.ч. вода
Когато се запържи каймата прибавих,червеният пипер,зеленчуковата подправка на Fiorre и домата да се позапържат.
Сложих и ориза , и 1ч.ч. вода ,изчаках да се посвари на тих огън и да поеме водата.
Преди да извадя сложих подправките и махнах от огъня ...
Приготвих си една порцеланова тавичка.
Полях отдолу олио и започнах да реда попарените листа лапад по стените и дъното.


Изсипах готовата смес и започнах да завивам отгоре



Завих всички листа и наредих още едно до друго листа


Полях отгоре 1/2ч.ч. вода , олио и сложих да се пече във фурната на 230градуса.
Пекох до готовност.


Преди да сервирам ако е за гости го обръщам в поднос и така сервирам като предварително нарязвам на триъгълници.



Вие по избор може да си гарнирате.

~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~







2 коментара: