Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 8 април 2019 г.

Баница със спанак,лапад ,сирене и яйца








Продукти
за тестото:

250 мл.- топла вода
20гр. -жива мая или 1 пакетче суха на Йоткер
2с.л.-олио
1ч.л.-сол
около 500гр.-брашно за меко тесто
МЕСИ СЕ МЕКО ТЕСТО ОТ ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ!
Оставих да се отпусне докато направя плънката.


за плънката
3бр.- яйца
200гр- сирене натрошено
200гр.- спанак или коприва
200гр.- лапад
1малък- кромид лук
1 бр. морков настърган на ситното
50гр. масло
олио за намазване на тестото и тавата може и повече мазнина според вкуса ви.



ПРИГОТВЯНЕ
Кромида и моркова хубаво задуших в тиган с малко олио
Тогава прибавих нарязаните спанак и лапад и ги задуших да омекнат.
Разбих яйцата + сиренето + половината разтопено масло и прибавих задушените зелении, разбих хубаво в купа.

Тестото през това време се отпусна и с ръце го разтелих на тънко на дълъг правоъгълник изсипах останалото масло и малко олио от плънката отделих 3-с.л. ,а  другата сипах в средата и разпределих навсякъде.


Навих на руло и сложих в тава, която обилно е намазана с олио.
Тогава изсипах отделената плънка отгоре и отново разпределих равномерно.


Сложих да пека на долен реотан на 180 градуса и след като се наду включих на долен и горен реотан до готовност.
Ние я обичаме препечена и хрупкава.
Много вкусна баничка ,опитайте!





~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


3 коментара:

  1. Здравейте,ако приготвя баницата със замразен спанак,какво количество трябва да сложа?Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 400гр. сложете или едно пакетче не знам колко грама е?!

      Изтриване