Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 2 март 2019 г.

Кодрит Кадир



Катя ме изкуши с нейният Кодрит Кадир не устоях и го направих.
Много e вкусна , разяснението което тя ни е предложила е много лесно и за това аз  ви го предлагам същото.
Катя, благодаря ти мила за страхотната рецепта.



ПРОДУКТИ :
за крем- карамела:

800 мл прясно мляко
5 яйца
200 гр захар
1 ванилия
Разбийте с миксер яйцата със захарта, добавете ванилията и прясното мляко. Разбийте отново.

за блата:
1 яйце
100 гр захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч.л. бакпулвер
100 гр брашно
2 ч. л. какао
Разбийте яйцето със захарта, добавете млякото, олиото и бакпулвера пресят с брашното и какаото.



ПРИГОТВЯНЕ
*Карамелизирах 5 с.л. захар във форма за кекс.
*Изчаках да се втвърди, да не е горещ карамела и изсипах крем- карамела / чува се пукане /.
*След това в средата на формата/ако е кръгла/ изсипете сместа за блата, всъщност каквато и да е формата, сместа за кекса се изсипва в средата/ освен ако не е с дупка/ кръглите кексови форми:):):)/.
*Сложете тавата със смесите във друга тава с 2 см гореща вода/водна баня/.
*Печете за 50 - 60 мин на 180 градуса, като следите водата да не завира!!! ако това се случи добавете 1-2 с.л. студена вода при водата!:).
*Като се извади тавата със сладкиша отстрани леко се вижда дали крема се е изпекъл - да не остане течен!
*Ако всичко е наред оставяме да се охлади във водната баня, след което се премества в хладилник за 1 нощ.
*Сервира се като се обръща в поднос!




~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...