tag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post3641673289040343324..comments2024-02-19T16:59:15.121+02:00Comments on ЧЕРПАК С МЕРАК: КРЕМ КАРАМЕЛ В ТАВАЧерпак с меракhttp://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comBlogger113125tag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-3063038358639222782021-11-07T17:00:42.176+02:002021-11-07T17:00:42.176+02:00АЗ ВЪВ ЗАХАРТА ПРЪСКАМ ВОДИЧКА И ТОГАВА ПРАВЯ КАРА...АЗ ВЪВ ЗАХАРТА ПРЪСКАМ ВОДИЧКА И ТОГАВА ПРАВЯ КАРАМЕЛА, СЪЩО ПРЪСКАМ С ПРЪСТИ И В КУПИЧКИТЕ ИЛИ В ТАВАТА НА ДЪНОТО ПРЕДИ ДА ИЗСИПЯ КАРАМЕЛА.Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-47554681518893492612021-11-07T08:01:48.423+02:002021-11-07T08:01:48.423+02:00Здравейте! Има ли някаква тънкост във втечняването...Здравейте! Има ли някаква тънкост във втечняването на карамела? При мен винаги поне половината карамел остава твърд на дъното на тавата/купичките. Опитвал съм с масло, лимонов сок, препечен, недопечен, с вода/без вода, с повече и по-малко захар - все тая, накрая винаги дъното е с дебел слой твърд карамел :((Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09581766955004650303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-82681494080593151902021-10-03T07:55:15.703+03:002021-10-03T07:55:15.703+03:00sunshine Благодаря за коментара, Ви! Аз вече такив...sunshine Благодаря за коментара, Ви! Аз вече такива злобни коментари ги трия, защото тези хора са комплексари избиващи комплексарщината си в интернет пространството.Уморих се да обяснявам, че не самара е виновен, че е паднал товара, а магарето, че е лудо!!! Хубава вечер и на Вас!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-83523052861691929322021-09-30T19:41:18.791+03:002021-09-30T19:41:18.791+03:00От време на време ми се случва да се зачета в коме...От време на време ми се случва да се зачета в коментарите към някоя статия, рецепта или блог и всеки път стигам до заключението, че старите хора са били прави, че простотията не ходи по гората. Правя крем карамел и в чашки на водна баня и в тава без водна баня, някой път и шупли са ми са се получавали, някой път е бил недопечен, някой път препечен но никога пресечен, ако нещо ви се пресече специално при крем карамел, мили хора, това е от продуктите ви, а не е виновен човека който ви е дал рецептата. И мога да кажа, че видеото не ви гарантира, че всичко ще ви се получи като на някой друг... И аз гледа примерно Рудолф (голям телевизионен готвач) и уж правя всичко като него ама някой неща не ми се получават точно както трябва :D Така че благодарете на хората, който имат желанието и търпението да изписват и обясняват рецептите, а ако нещо не ви се получи се научете да приемате собствените си провали. Хубава вечер желая на всички и благодаря за систематизираната рецепта.sunshinehttps://www.blogger.com/profile/18333184723115979215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-20822996266605955402021-09-30T19:35:39.732+03:002021-09-30T19:35:39.732+03:00Този коментар бе премахнат от автора.sunshinehttps://www.blogger.com/profile/18333184723115979215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-34140652819426457862021-03-15T10:55:24.895+02:002021-03-15T10:55:24.895+02:00Абсолютно!Абсолютно!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-68536341422499025472021-03-15T10:54:30.101+02:002021-03-15T10:54:30.101+02:00Аз пека на решетката най отдолу като е сложена.Аз пека на решетката най отдолу като е сложена.Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-2763303399216047222021-02-23T12:13:05.302+02:002021-02-23T12:13:05.302+02:00Привет, не съм го правила още по тази рецепта, но ...Привет, не съм го правила още по тази рецепта, но искам да си изясня нивото във фурната на което се поставя тавата, най-отдолу ли, или... Благодаря предварително☺️Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01656129915586276520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-18190817239164475582021-02-22T02:48:55.531+02:002021-02-22T02:48:55.531+02:00Благодаря за разбирането, Черпак с мерак.
Между др...Благодаря за разбирането, Черпак с мерак.<br />Между другото само се сетих нещо... За невярващите - да питат малко по-възрастните мъже във фамилята си кой е бил най-чакания десерт в казармата, и дали са имали напротив да се паднат готвач по задължение тогава а? Я ги питайте да ви разкажат как се е правил крем карамел в казармата. Пък тогава се изказвайте относно уменията на другите.Despicable Shthttps://www.blogger.com/profile/14080304160234457515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-31267662606136682832021-02-19T15:45:20.747+02:002021-02-19T15:45:20.747+02:00 аз съжалявам ,че не може! аз съжалявам ,че не може!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-30111518640836220052021-02-19T15:44:50.037+02:002021-02-19T15:44:50.037+02:00Безкрайно се радвам ,че Ви се е получил и сте дово...Безкрайно се радвам ,че Ви се е получил и сте доволна и за това ,че ми оказахте доверие за да го пробвате.Поздрави!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-24425035765873619702021-02-19T15:43:15.823+02:002021-02-19T15:43:15.823+02:00Despicable Sht Безкрайно благодаря за страхотният ...Despicable Sht Безкрайно благодаря за страхотният коментар и благодаря за доверието и това ,че казвате това което и аз мисля.Лоши и злобни хора валяло на днешно време,но наистина е хубаво да се усмихваме ,въпреки това.Да Ви е сладко както и на нас и поздрави сърдечни от мен!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-46595902060382044952021-02-05T14:39:17.203+02:002021-02-05T14:39:17.203+02:00Ако можех и снимка щях да кача.Ако можех и снимка щях да кача.Иванка Стоеваhttps://www.blogger.com/profile/03907961855361581203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-52310776350139675532021-02-05T14:38:00.158+02:002021-02-05T14:38:00.158+02:00И аз опитах рецептата, всъщност ми беше за първи п...И аз опитах рецептата, всъщност ми беше за първи път да правя крем карамел, и се получи идеален десерт. Горда съм от себе си. Благодаря Ви за съветите, бяха безкрайно полезни!Иванка Стоеваhttps://www.blogger.com/profile/03907961855361581203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-53302727705619064012021-02-03T02:10:37.053+02:002021-02-03T02:10:37.053+02:00Здравейте,
понеже гледам се е заформил дългогодише...Здравейте,<br />понеже гледам се е заформил дългогодишен спор по темата има ли крем карамел в тава на фурна без водна баня - да дам и аз своите 5 сотитинки по темата:<br />И така - крем карамел по тази рецепта правим и аз и съпругата ми от 7-8 години. Фал не е имало, дори когато не са стигали яйца, мляко или захар - пропорция на око. Според възхода или недоимъка в течение на времето сме правили от половинки дози до двойни дози, и с малки и с големи яйца, и с купени и с домашни продукти, и със половината захар заместена със стевия сме правили (е, със захар е повкусен) и пак стана. Винаги е ставал - дали по стегнат или по-рехав, дали по сладък или не - винаги е отговарял на това, което е сложено в него. Единствено, че го печем на 140-150 градуса, но и други неща се налага да се пакат на по-висока от посочената по рецептите температура, така че да кажем, че това е до фурна.<br />И в момента се пече една тавичка - с 12 яйца, 2 литра мляко и 2 чаши захар. Вярно, тавата ми не е кръгла, а квадратна, ама обема си е обем.<br />Та ако някой не вярва - еми или пробва или се отказва. Ако стане - зане че става, ако не стане, пробва пак, ако отново не стане - еми не е неговата рецепта. И аз си имам рецепти, които приготвени от друг са като извънземна вкусотия, но не са моите рецепти - не се получават в моята кухня, но не обвинявам никого. Знам си възможностите и крем карамела в тава на фурна определено е една от (по) моите (възможности) рецепти.<br />Наистина не одобрявам тона и езика на някои от коментаторите, особено анонимните такива, които дори нямат смелостта да се покажат, но са готови да отворят уста по-голяма от хладилник и печка взети заедно. То бива, то може, ама толкова злоба в тоя свят...<br />Черпак с мерак, благодаря ти за рецептата. Всеки път се връщам към нея и сайта ти, защото никога не си спомням пропорциите, а за печенето пък съвсем. Всеки път като застана пред тавата за карaмела и тенджерата с мiксера ми е като за първи път, но всеки път нещата се получават ;-)<br />Необходими са цели 43 мускула, за да се намръщим и само 17, за да се усмихнем. Защо да полагама такива неимоверни усилия (цели 2 пъти и половина повече напън) за да се нагрочим, вместо да сме усмихнати и ведри?!<br />Здраве, живот, щастие и много вкусни гозби на всички. В духа на предното изречение да не пропусна и усмивките ;)Despicable Shthttps://www.blogger.com/profile/14080304160234457515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-37075753766116163392021-02-03T01:54:55.677+02:002021-02-03T01:54:55.677+02:00Този коментар бе премахнат от автора.Despicable Shthttps://www.blogger.com/profile/14080304160234457515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-27820176470247453922020-12-16T21:48:18.241+02:002020-12-16T21:48:18.241+02:00Стана чудесен. Благодаря и весели празници 😀Стана чудесен. Благодаря и весели празници 😀Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17757258424060323544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-82613822424689699572020-07-20T12:10:54.098+03:002020-07-20T12:10:54.098+03:00МНОГО СЕ РАДВАМ ,ЧЕ ВИ Е ХАРЕСАЛ!МНОГО СЕ РАДВАМ ,ЧЕ ВИ Е ХАРЕСАЛ!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-87284728959492023342020-06-21T13:39:02.015+03:002020-06-21T13:39:02.015+03:00Вчера пробвах рецептата ви, стана много вкусен, бл...Вчера пробвах рецептата ви, стана много вкусен, благодаря.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14634202723476734289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-76191601669715871542018-07-11T19:22:30.662+03:002018-07-11T19:22:30.662+03:00Ама какви са тези глупости видео. Крем карамел се ...Ама какви са тези глупости видео. Крем карамел се прави по толкова прост начин, че не може да не стане. Аз също от много време го правя в тава, но на водна баня. Имам стари някога бяха и им казваха електрически тенджери с капак с реотан и в тях се правеха много неща. Сега ползвам тенджери те за тави само за крем карамел защото в нея става с 1,5 а и с 2 литра мляко. Аз винаги предварително варя млякото независимо какво е точно за това да видя дали няма да се пресече. И го оставям да се охлади. А по правило за 1 л мляко се слагат 7 яйца. Аз го прав с 6, а съм го правила и с5. Работата е да не заври Карамел защото тогава става на шупли. Е, това е от мен. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18168923153103346279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-1180123645256856582018-02-28T19:07:56.674+02:002018-02-28T19:07:56.674+02:00Приготвяне:
Карамелизирах направо в тавата захарта...Приготвяне:<br />Карамелизирах направо в тавата захарта с няколко капки вода и разпределих навсякъде по дъното.<br />В рецептата си е написано ,как!<br />Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-80992631690872292932018-02-21T13:52:27.578+02:002018-02-21T13:52:27.578+02:00Не знам още има ли някой, който да ми отговори, но...Не знам още има ли някой, който да ми отговори, но имам следният въпрос. Как карамелизирате? За пръв път ще правя крем карамел. Аз хич не обичам, но моят възлюбен умира за такъв десерт и искам да му угодя. Моля обяснете .:DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07012839374319199403noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-63948953587934490952018-01-19T22:45:42.070+02:002018-01-19T22:45:42.070+02:00Драга Ева ,вкусове различни и нрави различни!
На м...Драга Ева ,вкусове различни и нрави различни!<br />На много хора им допада и на семейството ми също!<br />Това че на вас не е допаднала рецептата и не се е получила ,не съм виновна за това.<br />Виждате снимките моят крем е перфектен!<br />Всичко добро ви пожелавам!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-54827665542318466642017-11-19T17:15:27.004+02:002017-11-19T17:15:27.004+02:00Здравейте! Искам да споделя и моя опит от приготвя...Здравейте! Искам да споделя и моя опит от приготвянето на крем карамела по Вашата рецепта.<br />Приготвих го по реда и по количествата,който сте описали.<br />1.Пече се повече от час и половина.<br />2.стана на шупли<br />3.изключително сладък,не знам дори дали ще успеем да го изядем или тряббва да го изхвърля😡😡<br />Правя крема за пръв рът и дори ми стана странно,че не се пече на водна баня,както го правят майка ми и свекърва ми от както се помня.<br />Със сигурност няма да ползвам повече Вашата така или иначе странна рецепта с много захар и различна подготовка от традиционната на този десерт.😡😡😡<br />Благодаря за вниманието!<br /> Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04579898299532950626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1496053184421193569.post-40517810726303220052017-03-16T19:02:16.310+02:002017-03-16T19:02:16.310+02:00Пресече ми се. Защоо :( ?Пресече ми се. Защоо :( ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08087535790869427733noreply@blogger.com