Продукти:
2бр.-яйца
1 кофичка- кисело мляко
около 400гр-брашно
1 пълна к. л. -сода бикарбонат
1/2 ч.л. - сол
Приготвяне:
В киселото мляко се сипва содата ,солта, захарта и се прибавя брашно като за гъст кекс ,и накрая се чукат яйцата.
Бърка се добре за да се получи гъстичко кексово тесто ако има нужда се прибавя още брашно.
Оставяме за 5-10мин. да постои.
Печем на предварително загрят сач,или тефлонов тиган в който са сипани няколко капки олио или се маже с тампон.
НЕ ги разстиламе като палачинката, а само изравняваме тестото с лъжицата.
Когато са готови от едната страна обръщаме да се изпекат и от другата.
Когато ги извадим се мажат веднага с масло.
По желание сервирате се с мармалад,сладко,мед,а по автентичната рецепта така чисти се консумират само смаслото.
МНОГО ВКУСНИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ОПИТАТЕ!