Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 22 декември 2019 г.

Топла салата от макарони с фибри



Продукти
200гр.-макарони с фибри /може и всякакви да ползвате/
1-чушка нарязана на едро
1-голям картоф на кубчета
1- морков на шайби
100гр.-гъби
100гр.-сварени,предварително воденички
няколко китки броколи
шепа зелен фасул
50мл.-олио
щипка-чер пипер
1 скилидка- чесън


Приготвяне
Пригответе си предварително продуктите като ги нарежете.


Сварете си воденичките до готовност.
Сварете си макароните и оставете да се оцеждан в гевгир.


В тиган сложете олиото и картофите моркова гъбите и изпържете до готовност.Може и всичките продукти като зеленчуци да ги изпечете във фурната.


Прибавете чушката,фасула и накрая броколите за 2 мин. само, за да не стават тъмени.
Така готовите зеленчуци,прибавете към изцедените макарони и объркайте хубаво.


Сервирайте в купа и всеки да си сипва колкото желае.


Да ви е сладко ,както и на нас ни беше!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~




събота, 21 декември 2019 г.

Какаови напукани сладки



Правила съм "Лимонови напукани сладки" ,но какаови не бях та и аз да се похваля ,че направих прословутите напукани сладки.
И двата вида ми харесаха и са много вкусни за това може да си изберете кои да направите!

Продукти
3бр.- яйца
1 ч.ч.- захар
1/2 ч.ч.- олио
2 ч.ч.- брашно
1ч.ч.- какао
1бр.- бакпулвер,
1бр.-ванилия
1/2 ч.л.- сол
пудра захар за овалване

Приготвяне
Яйцата хубаво разбих със захарта.
Добавих олиото.
Отделно в купа пресях брашното, какаото,бакпулвера, ванилията и солта.
Постепенно започнах да прибавям сухата,към мократа смес.
Омесих тестото и оставих в хладилника за около час/може и цяла нощ,няма проблем/ да се стегне.
Тестото е като гъста каша преди да се сложи във хладилника,но не се притеснявайте, когато го изкарате от хладилника се е стегнало и се правят топчетата.
Направих топчета, колкото малък орех със намазани с олио ръце, за да не лепи тестото.
Всяко топче овалях обилно в пудра захар и нареждах на разстояние/надуват се/ в тава постлана с хартия за печене.
Пекох в предварително загряна фурна, от 13 до 15 минути на 180°С. НЕ ПОВЕЧЕ!!!
Когато ги пипнете не трябва да са много меки.


Много лесни, вкусни също и атрактивни, за това  може за всеки  поводи  да си ги направите.
Да ви е сладко!




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


понеделник, 16 декември 2019 г.

Кайзеровано контра филе




Купих 3бр.
Изчистих ако има мазнини по него ,да остане само червено месо.

Зарих го в ЕДРА морска сол.
Престоя 24 часа.....
Извадих и измих обилно с топла вода.
Ако го покривате със готварска сол ,тогава,вече ще трябва да го изкиснете,за 2ч., защото ще е солено.
После завих с кърпи и притиснах между две дъски с нещо тежко отгоре,за да се доизцеди и да се посплеска малко.
Седи затиснато между 12-24 часа.....
Купувам готова подправка за -кайзер-пастърма,която я има в големите вериги ,магазини.
Ето я


която се прави на каша с бяло вино/как да се направи пише на пакета/ и се мажат филетата и да ви кажа е много хубава и от както съм я открила само нея ползвам и не се занимава да смесвам подправки.
Пробих с игла и конец  филетата ,за да могат да се закачат.



Когато намазах хубаво с четка филетата ,окачих да съхнат на студено .

За овкусяване на филето с домашни подправки, ако не намерите от тази подправка:
Разбърках си на сухо подправки.....Малко чубрица,червен пипер,чер пипер и щипка лют червен пипер.
Филетата с тези подправки се овалват хубаво да полепне по тях,или може да си ги направите и тях с бяло вино и да ги намажете с четката..

Когато са готови ги прибирам в найлонови пликове и съхранявам във фризера.
Може целогодишно така да си имате филе.

Ето как съм окачила да съхнат и вече готови и нарязани.


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

събота, 14 декември 2019 г.

Коледен шоленен сладкиш със сухи плодове и ядки






ПРОДУКТИ
за два шолена в правоъгълни форми за кекс


1чаша =(200 гр.)

За тестото:
5бр -яйца
1бр.- ванилия
3-ч.ч.- захар
2бр. -бакпулвер
1,1/2ч.ч.- прясно мляко
1,1/2ч.ч.- олио
4,1/2ч.ч.- брашно
1 голяма лъжица -канела

500 грама смес от сушени плодове и ядки, нарязани на ситно:
червена боровинка
орехи
стафиди
сушени кайсии
сушени смокини
фурми
сушен ананас и др.
кората на 1- лимон
кората на 1- портокал
1бр. нарязан шоколад (100 гр.)




ПРИГОТВЯНЕ

Сместа за тестото се разбива с мискер - първо яйцата, а след това постепенно се добавят и останалите продукти.
След това към тестото се добавят 500 грама смес от сушени плодове и ядки, нарязани на ситно.
Сместа се разбърква с лъжица, докато стане еднородна на цвят.
След това се добавят лимоновата и портокаловата кора, както и настърганият шоколад.
Всичко се смесва добре с лъжица и се разпределя в две правоъгълни форми за кекс или кръгла тава, намазана с масло, и поръсена с брашно.
Сладкишът се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса с вентилатор.
Проверявайте с дървен шиш до суха клечка.
Ако е нужно повече време го печете!
Изважда се и се поставя върху дъска или решетка.
Докато е още топъл, се поръсва с канела.
След като изстине, се покрива със салфетка, поставя се в найлонов плик и се затваря хубаво,или го увивате във стреч фолио.
Така се съхранява в хладилник,  до 2-3 месеца.
Подходящ за Коледа и Нова Година!



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

сряда, 11 декември 2019 г.

Реване със кадаифена платка



Човек като си няма работа, мисли щуротии.
Ами получи се, и то много вкусно и по-различно от обикновеното реване.
Горещо ви препоръчвам да опитате!



ч.ч. = 220мл.
тава- 25см.


ПРОДУКТИ:
4 -яйца
1ч.ч-захар
1,1/2ч.ч-брашно
1-бакпулвер
1-ванилия

за платката:
2ч.ч.-натрошен кадаиф /аз използвах от този който е за заливане/
50гр.-масло

за сиропа:
3ч.ч.-вода
2,1/2ч.ч-захар /захарта може, по малко или повече да бъде,по ваш вкус/

ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и захарта бих до побеляване.
Прибавих и останалите продукти и хубаво обърках.


Кадаифа изсипах в тиган и запекох докато стане кафяв


Тогава сложих маслото и разбърках хубаво да се стопи и да се усвои равномерно от кадаифа.


Намазах тавата обилно с масло.


Изсипах кадаифа и разпределих равномерно на дъното.
Може да сложите кадаифа в средата/изсипвате половината,риванена смес,  кадаифа и накрая останалата половина/ тогава няма да има проблем при сервиране.



Отгоре изсипах кексовото смес и леко със шпатула разнесох навсякъде, като внимавах да не надигам кадаифа за да не се смеси със риванената смес.

Пека на 180 градуса.
Като е готов блата, до суха клечка оставих да изстине напълно.
Сиропа се възвира на котлона и оставих да изстине/много леко да е топъл/.
Сиропирах реването.
При сервиране кадаифа малко се разпръсква за това внимателно със шпатула за торта сервирайте.
Също така може да сложите кадаифа в средата и тогава няма да има проблем.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~