Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 25 ноември 2016 г.

*****Вкусни свински пържоли и пилешки крилца с мед , мента и сметана *****







ПРОДУКТИ
Свински пържоли, моите бяха с кокал
няколко пилешки крилца
сол
чер пипер
мед по 1к.л. на всяка пържола
соев сос
по малко кимион
зехтин
магданоз
мента прясна -по стрък на пържола
150мл.-бира
половин чушка на много ситно, нарязана
течна сметана



Приготвяне
Месото се осолява и се поръсва с чер пипер и кимион.
Сложих в тавичка като на дъното полях малко зехтин.
Когато ги наредих всичките, с лъжичка намазах с меда.(ако са по големи пържолите може и супена лъжица мед да поемат)
Поръсих със соевият сос.
На всяка пържола сложих по стрък мента./Аз имах във фризера и поръсих/
Поръсих и нарязаната на ситно чушка
Полях със зехтин отгоре.
Изсипах биричката...
Тавичката завита с алуминиево фолио, сложих на силна фурна докато заври.
После намалих на 180 градуса само да къкри,до готовност.
Това е много важно, да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.
Когато хубаво се изпечат, пържолите и крилцата полях с една малка кутийка течна сметана.
Върнах на по силна фурна да покъкри за 10мин.
Сервира се като пържолите се поливат от сосчето .
Това е ....,бързо и безумно вкусно!

ГАЛЕРИЯ:




сряда, 23 ноември 2016 г.

МАКАРОНИ НА ФУРНА С КАРАМЕЛ И СИРЕНЕ



ПРОДУКТИ
1 пакет -тръбни макарони
1,1/2 ч. ч.- захар /може и да намалите количеството/
1,500 л. -прясно мляко
5- яйца
200гр -сирене
1- ванилия
1 -щипка сол и 1 с. л. олио във водата където врат макароните
50гр -масло

за карамела:

150гр- захар



ПРИГОТВЯНЕ

Макароните сварих , като във водата сложих , олиото и щипка сол.
В тавичка с диаметър 32 см карамелизирах захарта.
Изсипах сварените макарони и натроших сиренето ,обърках.
Разбих яйцата и захарта с миксер и добавих ванилията и прясното мляко.
Нарязах на парченца маслото отгоре.
Пекох макароните 30-тина минути в загряна на 200 градуса фурна, до готовност.

ГАЛЕРИЯ:

понеделник, 14 ноември 2016 г.

Пита за приятел




Питата я направих за моята приятелка и блогерка

Sonya Shateva,



Продукти
3-яйца единият жълтък за намазване
200мл.-прясно мляко
100мл.-вода
200гр.-кисело мляко
1с.л.-сол
3с.л.-захар
2 бр.-суха мая на Йоткер или едно кубче жива
3с.л.- течен маргарин или масло
около 1.300кг. брашно
* маково семе за поръсване *
1с.л.-мас за намазване на тавата

ПРИГОТВЯНЕ Омесих тестото от горните продукти. Разделих на три двете по големи и едното по малко. Едното голямото разделих на две ,разточих едното а другото на фитил . Сложих фитила в средата на разточеното тесто и с нож за пица нарязах от страни на ленти. Така започнах да прехвърлям лентите от едната и от другата страна на фитила да стане прехлупване. ето така



Малкото топче разточих на правоъгълник ,намазах с олио и навих на руло и сложих в празният край на плетеницата.
ето така



Другото голямо топче разточих на голям правоъгълник намазах с олио и поръсих с маковото семе обилно. Навих на руло ето така
Нарязах на различни по големина парчета и обърнах като пънчета в средата на тавата в празното пространство



Малко тесто от изрезки ми остана и от него направих розички. Впрочем всеки може да си украси питата по избор, вида не прави вкуса .

вторник, 8 ноември 2016 г.

Постен хляб




ПРОДУКТИ ЗА 1 голям ХЛЯБ
20гр. мая жива/аз използвам Турска/или 1бр.7гр. суха
400мл.- топла водичка
1ч.л.-сол
2ч.л.-захар
2с.л. олио
1с.л.-оцет
около 900гр- 1,000кг -брашно



В топлата водичка слагам маята и захарта и бъркам да се разтвори хубаво маята.
Добавям малко брашно да стане като боза и завивам да втаса подкваса за около 10-15 мин.
Ако е суха, сипвам в брашното.
През това време си пресявам брашното.
Правя кладенче и изсипвам втасалата мая.
Меся средно меко тесто /в машината ако е... да не маже под бъркалките/
Оформям хляба, поръсвам с брашно и с ръка разтривам навсякъде и нарязвам отгоре с бръснарско ножче и тогава слагам в тавичка, като предварително съм сложила хартия за печене.
Така оформен го завивам с кърпа и слагам във фурната на 50 градуса да втаса.
Когато удвои обема си ....махам кърпата и увеличавам фурната на 180 градуса.
Така пека до готовност .

събота, 5 ноември 2016 г.

Руски постен борш




цвекло - 400 г
зеле - 300 г
картофи - 400 г
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
доматено пюре - 2 с.л.
зехтин - 2 с.л.
чесън - 4 скилидки
оцет - 2 ч.л. /аз слагам 1ч.ч. или опитвам и слагам докато ми хареса на киселко, така повече ни харесва/
захар - 1 ч.л.
черен пипер - 6 зърна
магданоз - 1 връзка
копър - 1 връзка
дафинов лист - 1 бр.
сол

приготвяне
Измийте и почистете зарзавата.
Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре.

Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора.
Нарежете картофите на кубчета и ги пуснете във вряща вода. След 5-10 минути добавете към тях нарязаното на ивици зеле.

Варете тези продукти десетина минути и прибавете към тях пасираната по-рано зеленчукова смес и задушеното цвекло.
Боршът престоят на котлона, докато всички продукти омекнат.

Преди да отдръпнете яденето от огъня, го овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист.
Готовият борш сервирайте със счукан чесън.
Поръсете ястието с магданоз и копър.
Аз го ям студен от хладилника.

източник


ГАЛЕРИЯ