Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 25 октомври 2023 г.

✨ ВКУСНА, ТУРШИЯ В БИДОН БЕЗ ПРЕТАКАНЕ ✨

Рецептата е на Рена Петкова и това ме заинтригува, че като я наложиш вече нищо не я правиш, нито я претакаш ,и не се занимаваш повече с нея.Наистина ни стана любима! 
Направо Ви копирам нейният пост за да не губим оригинала. 

 Здравейте, приятели,ето че дойде ред и на моята най -любима туршия,а тези от вас, които ще ми се доверят,сигурна съм, ще я впишат в графа "любими"

Продукти:
 6 кг - зеленчуци по избор 
връзка целина, 
зърна чер пипер,
бахар, 
няколко листа дафинов лист, 
няколко скилидки чесън 
Марината:
4 чаени чаши- захар (може и 3чаши) 
1 чаена чаша- сол 
1 чаена чаша - олио (може и без олио) 
4 чаени чаши- оцет 
9 чаени чаши - вода, като в последната се добавя 1 супена лъжица- натриев бензоат 

Нарязаните зеленчуци и подправките, наредих в бидона.
Всичко от маринатата, по реда,  както са написани продуктите,  изсипваме в бидончето.
Затваряте бидончето и никакви грижи повече. 
 Не се стряскайте, че саламурата не покрива зеленчуците,така е само в началото,после ще видите как постепенно те потъват и започва да ухае невероятно. 
 По късно,когато сте похапнали стабилно от туршийката,спокойно можете да си добавите зеленчуци в същата саламура и получавате втора доза вкусотия, като вече добавям и други....зеле,зелени домати,гулия и каквото се сетя 😋 Добър апетит! 

  Аз сложих в бидона /20 литров/ 2 дози, общо 12кг.- зеленчуци: 
 3,500кг- карфиол 
 3,500кг- зеле 
2кг.- моркови 
2кг.- зелени домати 
1кг.- камби 
 2 връзки - целина, 
 зърна - чер пипер, 
бахар, 
 няколко листа- дафинов лист, 
 1глава- чесън 

мярката на чаената чаша - 225мл. 
8 чаени чаши - захар (може да намалите захарта) 
2 чаени чаши - сол 
2 чаени чаши - олио (може и без олио) 
8 чаени чаши - оцет 6% 
18 чаени чаши - вода, като в последните се добавя 2 супена лъжица - бензоат /от аптеката се купува/ 

Нарязаните зеленчуци и подправките, наредих в бидона.
Всичко от маринатата, по реда,  както са написани продуктите,  изсипваме в бидончето.
Не се стряскайте, че саламурата не покрива зеленчуците,така е само в началото,после ще видите как постепенно те потъват и започва да ухае невероятно. 
Затваряте бидончето и никакви грижи повече. 
 По късно,когато сте похапнали стабилно от туршийката,спокойно можете да си добавите зеленчуци в същата саламура и получавате втора доза вкусотия, като вече добавям и други....зеле,зелени домати,гулия и каквото се сетя 😋 
 След два дена зеленчуците ще са потънали и аз разбърках зеленчуците ,след още два дни отново разбърках , ЗА ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛИ БЕНЗОАТА НАВСЯКЪДЕ. 
Да уточня,нарязвате зеленчуците,слагате подправките и просто добавяте една по една чашите,захар,сол,оцет,олио,вода....НЕ се вари предварително.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Пастет от авокадо със сирене

Продукти 
1 -авокадо 
1 ч.л. -лимонов сок 
50гр.- натрошено сирене 
сол 
 черен пипер 

 Всички продукти, сложих в чопъра и пасирах до гладка смес. 
Много вкусно се получи и благодаря на Бисерка Йосифова за лесната и вкусна рецепта. 
Може да я намерите и да я последвате, за още нейни рецепти в страничката и


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

вторник, 24 октомври 2023 г.

Пържена риба с чеснова марината 🐟


1- Шаран / аз имах скумрия иначе със шаран е по вкусно/ 
Изчистен и филиран на две филета. 
Нацепен на няколко места от към кожата. 
Пържи се в олио до хубав загар. 

 ЗА МАРИНАТАТА 
 10мл- оцет 
1/2- лимон 
50мл- бира 
1/2ч.л.-сол 
5 скилидки- счукан чесън 
Обърквам и опитвам, ако трябва още нещо, прибавя. 
Сервирам отделно в купичка да се топка рибата в него, или заливам рибата с маринатата. 
Много вкусно!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

петък, 20 октомври 2023 г.

Тиквички в ЕЪР ФРАЙЪР☆

Измих тиквичките, нарязах, осолих, овалях във брашно и наредих в силиконовата тавичка за Еър фрайъра. 
Полях малко с олио и пекох на 200гр за 15 мин. 
Обърнах ги и още 10 мин., пекох и от другата страна.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

понеделник, 16 октомври 2023 г.

Печене на патладжан в Еър Фрайър 🍆

Отстраних дръжките на патладжана. 
Сложих в кошничката колкото се поберат един до друг./При мен 3бр./ 
 Включих на 180 градуса за 15 мин. 
 Тогава ги обърнах и включих още за 15 мин. 
Стиснете с пръсти и ако са меки са готови, ако има още твърдо, пуснете още да се пекат. 
 Извадих и сложих в найлонова торбичка и завързах и изчаках така да изстинат и да се задушат. Белят се много лесно.
Сложих в найлонови торбички и във фризера за кьополу през зимата.
 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

ПИЦА ☆

250 мл.- топла вода 
2 щипки - захар 
1к.л. - сол 
7 гр.- суха мая 
300 гр.- брашно 
 
 За отгоре аз сложих: 
доматено пюре 
салам, 
домат на кръгчета 
 кашкавал 

 Приготвяне 
Замесва се тесто /маята се разбърква в брашното + много малка щипка захар,  и всичко се омесва до меко тесто/. 
Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се малко, поставя се в намазнена тава и се раздърпва в кръг.
Вие можете да си сложите отгоре каквото искате и харесвате.
Аз сложих: Намазах с доматен сок,наръсих  салам, кръгчета домати,кашкавал.
Пече се на силна фурна 200'С  до готовност. 
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. 
Ако искате само една малка пица да си направите, другото тесто си го сложете в плик в хладилника или в купа с капак и ползвайте когато искате даже и за мекици става. 



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Как лесно да си разбием каймата ╰*

 Преди я разбърквах със вода и тогава я готвех ,но трябваше да чакам да се изпари водата.

Сега е лесно и много фино става с телта за разбиване. 

Просто си я мачкате с телта и готово.

Опитайте много е лесно.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

неделя, 15 октомври 2023 г.

Пилешки крилца във Еър Фрайър ╰☆

Нарязах пилешките крилца на парчета.

Полях със соев сос и бира.

Поръсих суха, универсална подправка от Лидъл

Червен пипер

 малко сол 

чер пипер.

Оставих така да постоят 1ч.

Сложих във Фраъра и пекох на 200 градуса за 20 мин.


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~