Направо Ви копирам нейният пост за да не губим оригинала.
Здравейте, приятели,ето че дойде ред и на моята най -любима туршия,а тези от вас, които ще ми се доверят,сигурна съм, ще я впишат в графа "любими"
Продукти:
6 кг - зеленчуци по избор
връзка целина,
зърна чер пипер,
бахар,
няколко листа дафинов лист,
няколко скилидки чесън
Марината:
4 чаени чаши- захар (може и 3чаши)
1 чаена чаша- сол
1 чаена чаша - олио (може и без олио)
4 чаени чаши- оцет
9 чаени чаши - вода, като в последната се добавя 1 супена лъжица- натриев бензоат
Нарязаните зеленчуци и подправките, наредих в бидона.
Всичко от маринатата, по реда, както са написани продуктите, изсипваме в бидончето.
Затваряте бидончето и никакви грижи повече.
Не се стряскайте, че саламурата не покрива зеленчуците,така е само в началото,после ще видите как постепенно те потъват и започва да ухае невероятно.
По късно,когато сте похапнали стабилно от туршийката,спокойно можете да си добавите зеленчуци в същата саламура и получавате втора доза вкусотия, като вече добавям и други....зеле,зелени домати,гулия и каквото се сетя 😋
Добър апетит!
Аз сложих в бидона /20 литров/ 2 дози, общо 12кг.- зеленчуци:
3,500кг- карфиол
3,500кг- зеле
2кг.- моркови
2кг.- зелени домати
1кг.- камби
2 връзки - целина,
зърна - чер пипер,
бахар,
няколко листа- дафинов лист,
1глава- чесън
мярката на чаената чаша - 225мл.
8 чаени чаши - захар (може да намалите захарта)
2 чаени чаши - сол
2 чаени чаши - олио (може и без олио)
8 чаени чаши - оцет 6%
18 чаени чаши - вода, като в последните се добавя 2 супена лъжица - бензоат /от аптеката се купува/
Нарязаните зеленчуци и подправките, наредих в бидона.
Всичко от маринатата, по реда, както са написани продуктите, изсипваме в бидончето.
Не се стряскайте, че саламурата не покрива зеленчуците,така е само в началото,после ще видите как постепенно те потъват и започва да ухае невероятно.
Затваряте бидончето и никакви грижи повече.
По късно,когато сте похапнали стабилно от туршийката,спокойно можете да си добавите зеленчуци в същата саламура и получавате втора доза вкусотия, като вече добавям и други....зеле,зелени домати,гулия и каквото се сетя 😋
След два дена зеленчуците ще са потънали и аз разбърках зеленчуците ,след още два дни отново разбърках , ЗА ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛИ БЕНЗОАТА НАВСЯКЪДЕ.
Да уточня,нарязвате зеленчуците,слагате подправките и просто добавяте една по една чашите,захар,сол,оцет,олио,вода....НЕ се вари предварително.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~