Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 26 април 2024 г.

Мъфини с шоколадови капки🍩


Направо копирам рецептата на Graciela Nikolova за да не се губи оригинала. 

 2- яйца 
1ч.ч.-захар 
1- бакпулвер 
1- ванилия 
настъргана лим.кора 
1/2ч.ч.-олио 
1ч.ч.-хладка вода 
1/2ч.ч.-шоколадови капки
 2ч.ч.-брашно 

Всички продукти се разбърквате като накрая се слагате брашното с бакпулвера. 
Изсипвате във форма за мъфини и печете на 200гр.до суха клечка.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

четвъртък, 25 април 2024 г.

Картофки с пилешки гръбчета и джолан и пилешки бутчета в Ултра про

Рецептата за картофките и гръбчетата няма да пиша, защото всеки когато ги пече си ги приготвя по негов вкус.Само ще ви информирам ,за уникалният съд в който аз ги сготвих. 
Днес си сготвих картофките и пилешките гръбчета в "УЛТРА ПРО" на Tupperware тавичката. Еее, ами уникална е..... с капачето се получи все едно в глинено гърне съм го готвила. Разликата е ,че тук нищо не залепя и се мие толкова лесно.Малък, удобен, лек, изпичащ равномерно съд, който е подходящ не само за фурна, а и за хладилник и фризер. Може да го ползвате също, за хляб, запеканка, малко руло Стефани и други. 
Има и Ултра про - 5.7 литра. На клиповете    и снимките   ще видите моя съд, а в момента е на промоция в кръгъл вариант. Агнето за празниците, питка, цяло пиленце - всичко можете да изпечете без проблем. Да приберете във фризера, а оттам директно във фурната. Готвим на две нива - ще видите. И не, няма да се стопи 🙂 Гарантирам. Ще запази храната ви топла за час или два, докато дойдат всички лакомници. Неслучайно държахме пържолките вътре. Ако искате да си закупите, Ултра про, на Tupperware    
                                 ЕТО ОТ ТУК  
като се присъедините към групата.
Направих и джолан и пилешки бутчета в него.
Джолана и бутчетата натрих със сол и червен пипер и сложих във Ултра про тавичката, полях много леко с олио и захлупих с капака. Пекох на 200 градуса около 1ч. 
Печено с капака  стана мозък, вижте на снимката, джолана и бутчетата, направо се разпадат от кокала.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

✨ СВИНСКО РУЛО ✨

Продукти: 
1кг. -свинско месо /Може  със всякакво месо да си го направите/
червен пипер , 
сол 
чер пипер 
50гр.- масло 
1 бомбичка ,топено сирене

 За плънката 
1 кромид нарязан на едро 
2 броя моркови нарязани на ивички 
300гр. спанак
 сол 
олио 
Всички продукти за плънката задуших в тигана докато остана на мазнина. 
Тогава махнах от котлона да изстива.

Месото нарязах на тънко така ,че да стане правоъгълник и хубаво начуках да стане тънко.
  Посолих и наръсих чер пипер
Сложих отгоре задушените зеленчуци, като ги разпределих на цялото месо.
Наредих отгоре пушеното сирене
Започнах да навивам на руло
С конец за печене го вързах хубаво, да не се разтваря.
Намазах месото с червен пипер и отгоре намазах с разтопено масло 
 Сипах на дъното малко бира.
Завих със алуминиево фолио и сложих да се пече във фурната на 230 градуса.
Когато е готово махнах фолиото и запекох отново да стане  препечена коричка.
Ако има много течност в тавичката просто го печете само на долен реотан да изври.
Сервирах като го нарязах на порции. 
 За гарнитура използвах пресни зеленчуци, а вие за гарнитура по желание си направете!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

сряда, 24 април 2024 г.

✨ БАНИЦА С КОПРИВА ✨

Необходими продукти 
 1/2 пакет- кори за баница 
2 с.л.- олио 
100гр.- масло 

За плънката
150 гр.- сирене 
1-2 шепи- нарязана коприва 
3бр- яйца 
200гр- кисело мляко 
ВСИЧКО ТОВА ОБЪРКАХ, ХУБАВО 

 Начин на приготвяне: 
Подходяща тавичка намазах леко с олио и сложих една кора, намазах с маслото и сложих втората кора ,така да станат 4 пласта. 
Поръсих с обърканата плънка. 
Сложих отгоре, една по една 4 кори като ги мажех с мазнината. 
Наръсих отново с плънката. 
Пак повтарям 4 кори и плънка...... 
Така докато свършат корите и плънката. 
Нарязах я и полях останалото масло. 
Пекох на 200 градуса до готовност.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

понеделник, 22 април 2024 г.

Моркови с кашкавал и подправки на фурна

ПРОДУКТИ
5бр.- моркови 
100гр.- кашкавал 

 За маринатата 
100мл. олио 
1ч.л.-червен пипер 
1ч.л.-пресован чесън 
1/2ч.л.- лют едър пипер/може и по малко ако не обичате люто/ 
1/2 връзка- магданоз 
сол 

Така направих
 Морковите нарязах на 4 по дължина.
В купа сложих всички продукти за маринатата и хубаво обърках
Настъргах на ситно кашкавала в тавичката в която ще пека морковите и разпределих на дъното.
Тогава сложих нарязаните парчета ,моркови в маринатата и обърках хубаво за да полепнат подправките.
Започнах да редя парчетата в тавичката, върху настърганият кашкавал.
Ако остане от маринатата полейте отгоре, морковите.
Сложих във фурната и пекох на 200гр. до готовност на морковите. 
 С виличка пробвах дали са омекнали. 
Много лесно, бързо и вкусно, горещо ви препоръчвам да си ги направите!



 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

петък, 19 април 2024 г.

Козуначена корона - Роскон




Бях я забравила тази уникална рецепта която ТРАЯНА преди години ни предложи.
Реших тази година да я направя ,вместо нашите традиционни козунаци ,пък и да си подновя рецептата ,че старата е много грозна със снимки нищо неструващи.
Ето ви рецептата която аз направих ,иначе количеството е двойно.
По надолу ще ви дам рецептата на източника.
От тази половин рецепта става един голям Роскон.

Ето и продуктите за този Роскон на снимката.

150 гр.- захар
20 гр. - мая или 1 суха
125 гр.- масло/ мас
125 мл.- прясно мляко
3- яйца
Брашно за средно меко тесто
Сушени стафиди,боровинки лимонова кора,парчета шоколад

Приготвяне:
От посочените продукти се замесва тесто и се оставя да удвои обема си.
**Сложих в тестото стафиди и сухи боровинки ,и направо оформих като сплетох на плитка

Поставя се в кръгли форми с дупка в средата, намазва се с разбито яйце.
**намаслих формата и като втаса намазах с разбити ,яйце+зехтин+прясно мляко+ щипка захар
Поръсва се с бадеми
**или орехи).
Най - отгоре се украсява със сушени плодове,пъпеш,ананас,манго и желирани бонбони, ,всеки по избор може да украси.
Печем също като козунаците на около 180 градуса.


Може да видите оригиналната рецепта в блога на ТРАЯНА
Ще ви я напиша и тук
Това е оригиналната голяма рецепта от блога на ТРАЯНА
 От нея ще станат 2бр. Роскон
Продукти:
300 гр. захар
40 гр. мая
250 гр. масло/ мас
250 мл. прясно мляко
6 яйца
стафиди, лимонова кора, бадеми,