Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 29 октомври 2013 г.
МАРИНОВАНО СИРЕНЕ
Много разпространено е напоследък това сирене и реших да го направя и аз.
Рецептата я направих така както аз прецених и каквито подправки имах в наличност.
краве сирене
маринатата:
1 стрък чубрица
1 стрък магданоз
1 стрък босилек
1 стрък мента
няколко иглички розмарин
1 ч.л. черен пипер
150 мл зехтин
Нарязах сиренето на кубчета и ги сложих в буркана като по между тях прибавях и стръкове от пресните подправки.
Залях със зехтина.
Затворих с капачка и обърнах два три пъти буркана да се смеси всичко хубаво.
Съхранявайте в хладилник 5 дни /но ако е чист зехтина се втвърдява в хладилника тъй ,че можете да си го държите на по хладно място завит във фолио/и след това вече е готово за консумиране.
Подправките могат да се променят според вкуса ви кой какъвто аромат обича, няма ограничения!
Невероятно е на топъл краешник хляб или препечени филийки!
вторник, 22 октомври 2013 г.
Туршия със зеленчуци ,грозде и ябълки
Рецептата е на Boyka Stoyanova много ми хареса комбинацията на зеленчуци и плодове и със сигурност ще си направя още, защото стана невероятна туршията.
Промених в рецептата количеството сол на вкус ...стори ми се много солена саламурата когато я направих и стана супер вкусна.
Питах Бойка така ли солена ,трябва да е, тя каза, че така се правило солта не се усещала толкова ,защото ябълката и гроздето си пускали сладост и те.
Не издържахме и едното бурканче отворихме да опитаме и много ни хареса ,много!
За 5 л буркан.
...................................................................
3.300 зеленчуци-чушки,моркови,карфиол.
200гр.- зелени ябълки
100 гр.- грозде,заедно със стъблата. /аз сложих бяло и черно грозде/
Марината.
..................................................................
1.5л - вода
0.400л- оцет
1 и 1/2 ч.чаша - сол /АЗ НАМАЛИХ СОЛТА - НА ВКУС/
1 ч.чаша - захар /захарта малко увеличих/
зърна чер пипер
2 бр.- дафинов лист
няколко зърна чер пипер
3-4 зърна- бахар
3.4 скилидки- чесън
Приготвяне
.....................................................................................
Нарязвам зеленчуците,ябълките и кервиза.Разбърквам ги добре.
Завирам маринатата и още топла я изсипвам в нарязаните зеленчуци и ябълка.
Обърквам ги няколко пъти докато изстинат.
Насипвам ги в буркана,като на 2-3 места поставям гроздовете.
Изчаквам да изстине напълно и затварям капачката.
Понеже трябва да се държи на тъмно,аз увивам буркана с алуминиево фолио.
Една седмица обръщах бурканите ,един ден с капачката надолу ,другият с капачката нагоре. Това е.... и вече са в мазето чакат зимата . :)
Бойче, благодаря за страхотната рецепта.
Невероятно вкусна и много ароматна стана.
вторник, 15 октомври 2013 г.
Един специален за мен ден, една среща с обичани от мен хора!
Това е един специален ден за мен!
Специален го направи една среща с един много скъп за мен човек когото много ,много ОБИЧАМ!
СЕГА КОГАТО ГО ВИДЯХ И ОПОЗНАХ НА ЖИВО ГО ОБИЧАМ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТОВА Е МОЕТО МОМИЧЕ КАТЕТО!
Някой ще каже как може да обичаш човек когото за първи път виждаш ,и как може да твърдиш ,без да си го виждал ,че го обичаш ??? Ми ей така, може и едното и другото ,пък и сега ми е още по хубаво ,че не съм се лъгала в преценката за нея.Точно такава си я представях и точно за това съм я харесвала и без да я познавам ....Нали знаете има хора които влизат в сърцето ви с две думи казани само, с един жест направен даже, има хора които без нищо да ви кажат са ви симпатични.
Така беше и с Катето, явно, защото(вече разбрах) колко много си приличаме по характер и ,че сме толкова емоционални и двете до болка.
РАДВАМ СЕ ,ЧЕ ТЕ ПОЗНАВАМ ВЕЧЕ ,КАТЕНЦЕ теб и твоят Емчо(невероятен мъж с голямо родопско сърце)!
Прекрасни сте еййй да знаете, напълнихте ми душата с Човечност!
Това исках да споделя веднага ,нямаше как да отлежава ,не можах да изтърпя.
Показвам ви и подаръка който ми подариха и който винаги ще ми напомня за двама мили Човеци, истински, без маска, без преструвки!
Благодаря ви мило семейство ,че ме усмихнахте и направихте денят ми прекрасен!
Наздраве от нас!
ОБИЧАМ ВИ ВЕЧЕ И ДВАМАТА!
неделя, 13 октомври 2013 г.
Бързи кюфтета "изчисти хладилник"
Ей така като се понасъберат продукти по едно в хладилника от много видове и се сещам ,че нещо трябва да се направи за да не се хвърля или както казваме "изчисти хладилник" та ето какво измислих и то доста успешно като рецепта.
От тези продукти станаха 15-16 кюфтенца.
Вие си преценете каква да ви е пропорцията.
ПРОДУКТИ:
1/2 -тиквичка /настъргана/
1/2-патладжан /настърган/
1 малък -червен лук /настърган/
1/2 парче -македонска наденица /настъргана/
2бр.-яйца
магданоз ,чер пипер ,
3-4 скилидки чесън настърган или пресован
сол,сода бикарбонат на върха на ножа ,
и брашно колкото поеме за рядко тесто.
олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко се стърже на ренде в купа и прибавяме всички останали продукти.
Разбърква се, да се получи като гъсто кексово тесто. Ако трябва прибавете или сложете по малко брашно за да се получи тази гъстота на снимката отдолу.
С лажичка се сипва от сместа в сгорещено олио и се пържат.
Изваждат се на кухненска хартия да попие олиото.
Станаха невероятни кюфтенцата ,опитайте .
четвъртък, 10 октомври 2013 г.
Чолбур
Рецептата е на Йоли и като я видях направо ми потекоха всички течности от устата.
След малко Марианчето Видева и тя го направила! мииии... как се устоява на това изкушение ааа????
Ето рецептата на Йоли която я копвам за да не я изкривявам ,това е традиция и не трябва да се изкривява от когото и да е!
Продукти за 4 порции
50 г масло
2 с.л. брашно
1 равна с.л. сладък червен пипер
гореща вода
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за застройка
6 до 8 яйца
2 скилидки чесън
лют пипер по желание
Приготвяне
* Направете светла запръжка от маслото и брашното. В последният момент прибавете червения пипер за да не прегори. Разбъркайте и разредете с горещата вода. Сложете толкова, колкото прецените, че ви харесва на гъстота. Чорбата трябва да е плътна. Подправете със сол и черен пипер.
* След като чорбата кипне сипете в нея на тънка струйка едно разбито яйце. Разбъркайте леко за да се образуват нишки.
* От ниско чукнете в чорбата едно по едно яйцата и ги оставете на тих огън да се забулят. Варете 6 -7 минути. Накрая нарежете на тънки филийки чесъна и го добавете към чорбата. Да ви е сладко!
Много ни хареса и ще си я правим постоянно! Стана за 10мин . и за работещите които нямат време вечер и искат бърза и вкусна манджица ,...ето я!!!
Това е най бързата вечеря наистина и всеки може да си прави експерименти ...вместо вода ,прясно мляко и може също да се натроши сиренце отгоре при поднасяне .
вторник, 8 октомври 2013 г.
🍆 МАРИНОВАНИ БЕЙБИ ПАТЛАДЖАНИ🍆
ПРОДУКТИ
4кг.-патладжани колкото се може да са по малки
2л-вода
1л.-оцет
сол на вкус
8-10 глави -чесън,
2 връзки -магданоз
500мл.-олио
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязах патладжанчетата на четири без да ги цепя до края.
Наредих в съд ,посолих и оставих да пренощуват.
На сутринта измих хубаво на студена вода.
Загрях водата ,солта и оцета и сложих патладжаните да врат 15 мин. докато омекнаха.
Извадих и всяко едно патладжанче потопих във врялото олио за около 2-3 мин..
Когато поизстинаха напълних цепнатините със накълцан чесън и магданоз и сложих във буркани.
Накрая ги залях с малко от марината и накрая с останалото вряло олио да стане тапа отгоре.
Затворих бурканите и воала още една вкусотия .
Не се варят.
събота, 5 октомври 2013 г.
БРАМБОРАК
Не знам от къде съм копирала тази рецепта но на снимката изглеждаше невероятно вкусно та реших да опитам.
Благодаря на автор-незнаен за прекрасната рецепта.Ако си я познае да ми каже да го спомена с добро!
ПРОДУКТИТЕ /според количеството което ще правите/
1кг- картофи
1 - яйце
брашно
сол
сирене и салам на вкус
олио
ПРИГОТВЯНЕ
Суровите картофи се обелват и се рендосват... половината на едро ренде, другата половина на ситното ренде...+ яйцето, подправките, рендосано сирене (салам, шунка, филе на кубчета)... брашно толкова, че да стане рядка смес....разбъркваме хубаво.
Загряваме мазнината и с помощта на черпак разпределяме сместа... като палачинки... изпържваме от двете страни.
Може да се сервира със зелена салата. много вкусно.
сряда, 2 октомври 2013 г.
Рецепта -глогова тинктура : за сваляне на диоптър,за премахване на аритмията ,нервното напрежение,кръвното налягане го нормализира също и за язва на стомаха и гастрит! И още една рецепта за премахване на шипове в петата.
Една рецепта научена от Джеми Ашикова която с това лекарство си е свалила диоптъра.
Аз го снимах в буркан за да се види по добре и после пак си го сложих в шишето,а вие си го направете направо в шише 900мл.
Глог сушен има и в аптеките, ако не можете да си наберете.
Три пръста плод от червен глог се слага на дъното в шише от 900мл./аз в еднолитрово но налях до 900мл./
Винаги е в стъклено шише, може да е 300 или 500мл по ваше желание. Където ще престои .
Долива се с ракия до горе.
Така престоява 14 дена и се пие всека сутрин по една глътка не повече.
Успех на всички!
Глоговата тинктура също и за сърце и премахва аритмията, УСПОКОЯВА НЕРВНАТА СИСТЕМА СВАЛЯ КРЪВНО И ГО НОРМАЛИЗИРА.....
Също и за гастрит ,язва помагало !
МНОГО УСПОКОЯВА НЕРВНАТА СИСТЕМА.
РЕЗУЛТАТИ ОЧАКВАЙТЕ ПРИ НЕПРЕКЪСНАТО ПИЕНЕ СЛЕД МЕСЕЦ .
Пие се по същият начин!
АЗ ДА СЕ ПОХВАЛЯ ЧЕ ЕДИН ДИОПТЪР ВЕЧЕ СВАЛИХ, А АРИТМИЯ НЯМАМ ОТ КАКТО ГО ПИЯ!!!!
*****************************************
*****************************************
И още една рецепта за шипове в петата.
Прочетох я във ФБ и реших че ще е хубаво да се знае от повече хора при нужда.
Рецептата е на Ванелина Панчева
Лечението в този случай е:
на част от филийка от ръжен или пълнозърнест хляб (колкото е петата) се поръсва обилно ябълков оцет, отгоре се посипва със сода за хляб, така че да зашупти.
Поставя се на петата, отгоре се слага найлонче и се обува чорап.
Нощува се с него.
И така в продължение на 7-10 вечери, докато болката отшуми.
**************************************************
**************************************************
**************************************************
ето и още за шипове от този сайт
Лечение на шипове
1.За стопяване на шиповете. Вълнено парче плат се намокря с ябълков оцет, поръсва се с тамян ситно счукан. Вечер се прави превръзка и сутринта се сваля. Прави се 3-7 пъти и шиповете се стопяват.
2.Аз оздравях". 1 прясно яйце, слага се във винена чаша в която се налива ябълков оцет колкото яйцето да се покрие с един пръст оцет, престоява 3 дни докато черупката на яйцето се разтвори напълно. След това яйцето се изважда внимателно в чинийка, разкъсва се кожената ципа, изхвърля се ципата и жълтъка. Белтъка се връща в чашата с оцета. Долива се 40 г. терпентин/от аптеката/, разбърква се интензивна до пълно хомогенизиране на сместа. След това с разтвора се намазва марля или тензух и се поставя на болното място. Отгоре се покрива с вълнено парче. Това се прави вече преди лягане. На сутринта се сваля и мястото се измива хубаво. Повтаря се няколко дни,докато се почувства добро движение в ставата и изчезне болката. Още след 3-тата вечер болките намаляват. Правят се по 8-9 масажа на краката. в-к "Знахар"бр.37-2001 г./
3.Смесват се 1 лъжица ябълков оцет, една лъжица мед и половин чаша вода. Взема се след или по време на ядене.Това се прави 20-30 дни един път дневно.
Използвайте суров,нефилтриран, непастьоризиран ябълков оцет
***********************************************
***********************************************
***********************************************
Изпитани бабини рецепти против грип и за увеличаване на имунитета и пречистване на организма прочетете ....
ТУК
източник
***********************************************
***********************************************
***********************************************
Изключително лесен начин да забравите болката в гърба!
Прочетете ТУК
Абонамент за:
Публикации (Atom)