Бъркалката е уникална,четката също, а купата универсална за всичко.
В нея може да си направите всички тестени неща, без дори да се изцапате.
Или да си съхранявате храна в нея, като купата запазва продуктите в нея две седмици без да се развалят..
Идва Великден и тази купа ще ми е голям помощник, защото козунаците изискват място за втасване.
Улеснете се за Великден, направете си подарък и омесете домашни козунаци.
Аз правих една малка доза в малката купа и стана много бързо защото втасването на козунака с купата става за минутки и невероятно вкусен.
Ето тук може да видите рецептата
Ето от къде може да си поръчате тези продукти.
В групата на
Дани, благодаря за прекрасните продукти, които ни предлагаш!
Продукти за тестото
Използвайте една и съща, чаена чаша за всички продукти, моята беше 200мл.
ЗА ТЕСТОТО
4 -яйца
2 ч.ч.- захар
5с.л.-олио
1 ч.ч.-гореща вода
2,1/2 ч.ч- брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1с.л.-какао
ЗА КРЕМА
2 -жълтъка
1/2 пакетче - меко масло
1 ч.ч. -пудра захар
хубаво разбих на крем с миксера
ЗА Карамела
5с.л.-захар карамелизирах и преди да махна от огъня сложих в него парче масло.
Приготвяне
Както подред са описани продуктите, започнах да ги слагам в купата.
Първо яйцата и захарта разбих до побеляване .
После прибавих олиото ,разбих
+ горещата вода (топличка но да не пари), разбих
+ брашното в което сипах ванилията и бакпулвера и пак хубаво разбих до хомогенна смес.
Във дълга форма с отварящ се борд, изсипах 3/4 от сместа,а другата разбих с какаото и я изсипах отгоре само по средата.
Внимавайте за формата да бъде по голяма, защото много се надува и да не ви прилее като се пече.
Ако имате само малки форми може да отделите от сместа и да направите мъфини от него .
За това ви предупреждавам слагайте го във съд в който да има място да се надигне достатъчно.
Така пекох във фурната на 180 градуса.
Пробвах с клечка и малко беше недоизпечен и допекох на вентилатор на 170 градуса, до суха клечка.
Докато се печеше кейка си разбих крема.
Когато кейка изстина, го извадих от формата и намазах с четката на Таперуер с масленият крем.
Направих и карамела и полях отгоре.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Направите си го, защото е много вкусен .
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~