Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 29 март 2023 г.

Кекс с топла вода ⋱‿* ☆ ☆

Пристигнаха ми новите придобивки на Таперуер голямата купа, бъркалка и четка.
Затова веднага запретнах ръкави и направих любимото ни кексче с топла вода, за да мога да използвам и трите неща. 
Бъркалката е уникална,четката също, а купата универсална за всичко. 
В нея може да си направите всички тестени неща, без дори да се изцапате. 
 Или да си съхранявате храна в нея, като купата запазва продуктите в нея две седмици без да се развалят.. 
Идва Великден и тази купа ще ми е голям помощник, защото козунаците изискват място за втасване. 
Улеснете се за Великден, направете си подарък и омесете домашни козунаци. 
 Аз правих една малка доза в малката купа и стана много бързо защото втасването на козунака с купата става за минутки и невероятно вкусен. 

Ето тук може да видите рецептата

 Ето от къде може да си поръчате тези продукти. 
В групата на 

Дани, благодаря за прекрасните продукти, които ни предлагаш!

 Продукти за тестото 
Използвайте една и съща, чаена чаша за всички продукти, моята беше 200мл. 
  ЗА ТЕСТОТО 
4 -яйца 
2 ч.ч.- захар 
5с.л.-олио 
1 ч.ч.-гореща вода 
2,1/2 ч.ч- брашно 
1 бакпулвер 
1 ванилия 
1с.л.-какао 

  ЗА КРЕМА 
2 -жълтъка 
1/2 пакетче - меко масло 
1 ч.ч. -пудра захар 
хубаво разбих на крем с миксера 

  ЗА Карамела 
5с.л.-захар карамелизирах и преди да махна от огъня сложих в него парче масло. 

 Приготвяне 

Както подред са описани продуктите, започнах да ги слагам в купата. 
Първо яйцата и захарта разбих до побеляване . 
После прибавих олиото ,разбих + горещата вода (топличка но да не пари), разбих + брашното в което сипах ванилията и бакпулвера и пак хубаво разбих до хомогенна смес.
 
Във дълга форма с отварящ се борд, изсипах 3/4 от сместа,а другата разбих с какаото и я изсипах отгоре само по средата.
 
Внимавайте за формата да бъде по голяма, защото много се надува и да не ви прилее като се пече. Ако имате само малки форми може да отделите от сместа и да направите мъфини от него . 
За това ви предупреждавам слагайте го във съд в който да има място да се надигне достатъчно. Така пекох във фурната на 180 градуса. 
Пробвах с клечка и малко беше недоизпечен и допекох на вентилатор на 170 градуса, до суха клечка. 
Докато се печеше кейка си разбих крема. 
Когато кейка изстина, го извадих от формата и намазах с четката на Таперуер с масленият крем.
Направих и карамела и полях отгоре.
Направите си го, защото е много вкусен .




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

понеделник, 27 март 2023 г.

Пълнени краставици с ориз и още нещо.... *

Продукти 
;Дебели краставици 
1ч.ч. /ч.ч. 250мл./ - ориз 
2бр.- кромид лук на ситно 
1бр.- настърган домат /може и от консерва/ 
1бр.-настърган морков на най ситното 
олио 
сол , 
чер пипер, 
червен пипер 
джоджен
 

 ПРИГОТВЯНЕ 
Краставиците разрязах на парчета. 
Пънчетата издълбах отвътре, да стане хубав отвор, като се старая да не пробивам дъното, на пънчето. 
Може и надълго като лодка да се нарежат и издълбаят.
Кромида се нарязва на ситно моркова се настъргва и се задушават в олио . 
Добавих измитият ориз да се остъкли в мазнината. 
Следва червеният пипер и домата и вода 1ч.ч.. 
Изчаках ориза да се посвари. 
Накрая подправките и махаме от огъня ... 
 Като напълних всички краставици,сложих по едно капаче отгоре, сипах олио върху тях и вода 1 пръст на дъното на тавичката. 
Със същата плънка напълних и две чушки и навих малко лападови сармички.
Завих тавата със фолио. 
Във фурната и печем от както заври , около 30 мин. и тогава отвих и запекох.
Сервирах с   ✨ Чеснов сос 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

събота, 25 март 2023 г.

ПОГАЧА ✨☆

Продукти 
2бр.-яйца 
 1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр. 
 200гр- кисело мляко 
 100гр.-прясно мляко 
 3 с.л.- олио 
 1/2 равна ч.л.- бакпулвер 
 1 ч.л.-сол 
 3 с.л.-захар 
 около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто 

 Приготвяне 
 Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда. 
Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто. 
 Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса ,после намазвате с отделеният жълтък разбит + малко прясно мляко и олио. /Ако искате да го съхранявате във хладилника, намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така, че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата.
Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ. 
Оформянето е много просто, разделих на 4 равни части. 
 Всяка разточих на кръг. 
 Едната намазах със олио и сложих другата отгоре ,намазах и нея . 
 Нарязах кръга на триъгълници, навих всеки на кифличка и наредих в тавата по края. 
 Така процедирах и със останалите две парчета, НО кифличките разделях на две и ги обръщах в средата със връхчетата нагоре.
НАПРАВО ОФОРМИХ, покрих с кърпа и оставих да втаса във фурната на 40 градуса. Пекох на 180 градуса до готовност. Когато се изпече, още топла намазах с масло.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook > 
 Също така и в Instagram  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

петък, 24 март 2023 г.

Пица 🍕☆



 Аз я замесих в купата на Таперуер- , защото месенето в нея е за 5 мин., втасването в същата купа отнема  15 мин. и тестото е готово. 
Ако  искате само една пица да си направите ,другото тесто си го съхранете с купата в хладилника и на другият ден може да си направите мекичик, питки, пърленки, солени кифлички  и още много неща за които се сещате.

В момента купите са на промоция  и може да си ги поръчате 
                                    ТУК


Помощници ми бяха и бъркалката на Таперуер


Също така и четката на Таперуер 


В     групата    може да разгледате и други оферти които съм сигурна ,че ще Ви допаднат и може да си поръчате!


Ето и рецептата за 2 големи тави със купа или без купа, както ви е удобно, така замесете.

 Продукти за тестото 
 500 гр.- брашно 
20 гр.- мая - 1/2 кубче (аз сложих в брашното 7гр суха на д-р.Йоткер) 
1 ч.ч.- прясно мляко (мляко сложих-250мл) 
2 -яйца 
8 с.л.- олио 
Аз сложих и солчица две щипки в тестото 

 За отгоре аз сложих: 
доматено пюре 
салам, 
маслини, 
пушено сирене 
кашкавал 

 Приготвяне 
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. 
Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се малко, поставя се в намазнена тава и се раздърпва в кръг.
Вие можете да си сложите отгоре каквото искате и харесвате.
Аз сложих: Намазах с доматен сок, салам,пушено сирене,маслини,кашкавал.
Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин. 
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. 
Количеството става за 2 тави.
Ако искате само една тава да си направите другото тесто си го сложете в плик в хладилника или в купа с капак. 
Аз направих само една тава и на другата сутрин направих Карталачета много вкусни, станаха.



 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~