Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 30 август 2011 г.

ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН





*2бр.-патладжана от облите не от дългите,отрязах капачето отгоре и ги издълбах.
*в тенджерка с малко зехтин позапържих вътрешността на патладжана,1глава кромид на едро,3-домата на кубчета,1-чушка,една пилешка пържола нарязах ,имах изпекана ,останала от предишният ден ,сол,чер пипер.



*след като се запържи всичко това ,напълних патладжаните.



*сложих ги в средата на подходяща тава намазана със зехтин.





*имах и други два малки патладжана, нарязах на колелца и наредих най отдолу около пълнените патладжани и посолих малко.
*настъргах 5-6 домата ,един кромид на едро нарязан и малко сол, обърках и полях върху кръгчетата патладжани.
*отгоре нарязах 4 скилидки чесън ,набучих 2-3 дафинови листа и поръсих чер пипер
*полях пак отгоре пълнените патладжани с малко зехтин.




*сложих във фурната и пекох на 220 градуса до готовност да остане на мазнина.



Стана невероятно вкусно ястие при условие ,че изчистих хладилника от останали неща.
Горещо препоръчвам на тези които харесват патладжан.

ТОВА ПРИГОРЯЛКОТО ПАТЛАДЖАНЧЕ Е ЗА МЕН МММММММ.............
как обичаммм smiles

понеделник, 29 август 2011 г.

Пак страхотни награди получих

Наградите наистина се размножиха като пчели, както каза ЖАНИ в един от коментарите си.
Получих страхотна награда днес и то не една а ТРИ.smileys

Едната е от ЕЛИКСИР - Кулинарен еликсир чест е за мен мила ми приятелко ,че сподели наградата с мен.
Който не е посещавал блога и Кулинарен еликсир ПОСЕТЕТЕ ГО и ще видите какви майсторски неща има в него!
Много прегръдки и успехи във всичко ти пожелавам!



Наградата отива при:
ДИНА Koffe break
ЛЮБО Sapiens - the Cook
МАГИ - НА МАСАТА У НАС


Втората награда е от ЖАНИ
Едно момиче което познавам от скоро но ме плени с искрените си чуства и внимание.
Благодаря ЖАНИ ТРОГНА МЕ ВНИМАНИЕТО ТИ КЪМ МЕН!
Посетете блога и Даровете на Гея ще научите много неща за вкусни ястия и една друга култура.

Това е едната награда....


ОТИВА ПРИ:

НЕВЕРОЯТНАТА МИНА - Angellove's Cooking
ИЛИАНА - Щъркелово гнездо
ЛАБРЕКС - Опитайте! Вкусно е!
ГУИНЕТ - Food for the soul


и това е другата:




Предавам щафетата на:
ВЕСИЧКА - СЛАДКО И СОЛЕНО
БУБА - Sugar Coated Nothings
desi_go -
Dasye's kitchen


БЛАГОДАРЯ ВИ ПРИЯТЕЛИ!

събота, 27 август 2011 г.

БОГАТА ПИТА ОТ ГОТОВ ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ


Питата е по идея на ЙОЛИ вижте и нейният вариант защото, аз съм я изменила.


ЕТО МОЯТА РЕЦЕПТА
1 малка пита царевична
кашкавал
една малка бомбичка топено сирене
стопено масло+ малко зехтин
чесън
сол
черен пипер на вкус
щипка шарена сол
сусам
мак
магданоз
алуминиево фолио




*купих царевична питка от магазина ,готова
*нарязах я на квадрати цялата като се стараех да не прерязвах долната кора.
*сложих питата върху алуминиево фолио като краищата ги смачках и направих нещо като тавичка от него.
*така с алуминиевата "тавичка" я сложих в тавата от фурната.
*сложих във всеки прорез на едната страна дълги кашкавалени ленти.
*в другите напречни прорези, сложих парчета от топеното сирене.
ЕТО ТАКА


*стопих маслото,добавих зехтинче малко, сложих в него подправките и пресован чесън.
*с лъжичка поръсих всеки процеп на нарязаният хляб до изчерпване на маслото/аз стопих едно пакетче и 2с.л. зехтин/.
*поръсих с мак и сусам и със ситно нарязаният магданоз.
ЕТО ТАКА Е ЗАВЪРШЕНА ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ



*сложих във фурната и покрих с алуминиево фолио отгоре.
*пекох на 200 градуса около 25-30мин.
*след това махнах отгоре фолиото да се запече коричката за 5-10 мин..



*ТАЗИ ПИИТА Е УНИКАЛНО ВКУСНА БЪРЗА И ЛЕСНА.На гости, ако предложите със сигурност ще оберете овациите.
*Правих я и с обикновен хляб, но тази с царевичният стана безумно вкусна.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

САЛАТА



*5бр-чушки капия изпекох и обелих.
*доматите ги обелих и нарязах в подходяща за салата чиния.
*краставицата също
*една малка глава кромид нарязах на полумесеци
*две скилидки чесън нарязан или счукан
*магданоз на ситно
*зехтин,
*сол
*оцет /аз слагам винен/
*по желание сирене може да се сложи



Всичко се обърква и сядате с чашка домашна ракия да си пийнете с хубавата салатка.smiles

петък, 26 август 2011 г.

НАГРАДА

Днес пак съм щастлива ,защото съм оценена от една кулинарка ,която много уважавам и ценя!
МИНА винаги твоите награди са ми много скъпи ,защото знам ,че са дадени от сърце.А тази от теб самата направена е изтински шедьовър.
Сърдечно ти благодаря мила ми приятелко!smileys

ЕТО Я И НЕЯ:


На свой ред бих искала да я споделя със своите верни фенове и блогове които харесвам.

ЕЛИКСИР - Кулинарен еликсир
ВЕСИЧКА - СЛАДКО И СОЛЕНО
МОНИ - Kochzauber
ЖАНИ - Даровете на Гея
КАТЕРИНА - Наслада с Катерина
ТРАЯНА - Вълшебства в кухнята
МЪХ - Горски мъх
Пепеляшка - Цветно с пепеляшка

Благодаря ви приятели ,че ви има!

НАГРАДИ

Тези дни получих две нови награди от страхотни кулинарки и приятели.
Първата е от МОНИ .
Мила Мони пак ме разчуства много с вниманието ти към моят блог.
Искрено съм развълнувана и силно те прегръщам.smiley
А ето я и нея -слънчогледова награда която е прекрасна.


Искам да я споделя с:

КАТЕРИНА - Наслада с Катерина
ВЕСИЧКА - СЛАДКО И СОЛЕНО
ЖАНИ - Даровете на Гея
ИЛИАНА - Щъркелово гнездо


ВТОРАТА НАГРАДА е от един високо вдигнал летвата за мене кулинар ВЕСИ - СЛАДКО И СОЛЕНО
БЛАГОДАРЯ ТИ - ВЕСИ за уважението.smileys

Ето я и наградата.


На свой ред искам да я споделя:
ЖАНИ - Даровете на Гея
КАТЕРИНА - Наслада с Катерина
АЕЛИС - Аелис в страната на чудесата
МАРИЕТА - Когато готвенето стане страст
РУСАНКА - Домашно приготвена храна
ИЛИАНА - Щъркелово гнездо
ЕЛИ - Моите любими рецепти
БЕНИТА - Скрит кулинарен талант
Иденти Фицират - На одной орбите с iden
МАРИЯ - My cooking creations
Ако някой вече има същите награди -тъкмо ще му станат две.:))))))))))


сряда, 24 август 2011 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА




ПРОДУКТИ
картофи- около килограм и половина
3-4- яйца
150гр- сирене
сол,
магданоз,
джоджен,
чер пипер
олио за пържене



ПРИГОТВЯНЕ
*Картофите обелих и нарязах на едро,сложих вода и посолих. /АКО ВИ СЕ БЕЛЯТ КАРТОФИТЕ ГИ ВАРЕТЕ С КОРАТА/
*Сварих, и оцедих от водата.
*Намачках.



*Прибавих сиренето, жълтъците и подправките.



*Разбърках с лъжица.
*Оформих кюфтенцата и потопих във разбитите белтъци.
*Пържих в силно сгорещено олио.
*Позапържих ги повечко но в къщи така ги харесват с хрупкава коричка.:)



КАРТОФЕНО ПЮРЕ СЪС СИРЕНЕ




картофи
100гр сирене
сол,магданоз,копър,чер пипер
50 гр. масло



*Картофите обелих и нарязах на едро,сложих вода и посолих.
*Сварих, и оцедих от водата.
*Намачках и прибавих маслото и сол ако е необходимо.
*С пасатор започнах да пасирам за да стане гладка смес./Този път само го намачках хубаво не го пасирах./
*Прибавих сиренето и подправките.
*Разбърках с лъжица.

Да ви е сладко!

вторник, 23 август 2011 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА С ЯЙЧЕН КРЕМ





ЗА КРЕМА
1 ч.ч.-захар
3 пълни с.л. -брашно
3 - жълтъка,
ванилия
тези три неща се смесват добре с малко водица или мляко да стане каша.
1 литър- прясно мляко завира и се прибавя горната смес при непрекъснато бъркане. Като е готов крема се слага 1/4 пак.-масло бърка се докато се разтопи.
Оставяме за малко да отдъхне.


В подходящ съд слагаме на дъното бисквити като предварително ги потапяме за секунда в прясно мляко.
Сипваме от крема дебел слой.
Редим пак бисквити+крем +бисквити до изчерпването на продуктите.
Отгоре завършваме със крем.
Поръсих с нес кафе и счукани бисквити.



Вие можете горе по желание да си направите украсата.Аз имах това и това сложих за момента.
Нес кафето предаде страхотен вкус на торта.
Със счукани орехи също е много вкусна.

ПЛОДОВ ЯЙЧЕН КРЕМ





1 ч.ч.-захар
3 пълни с.л. -брашно
3 - жълтъка,
ванилия
тези три неща се смесват добре с малко водица или мляко да стане каша.



1 литър- прясно мляко завира и се прибавя горната смес при непрекъснато бъркане. Като е готов крема се слага 1/4 пак.-масло бърка се докато се разтопи.
В подходящи купички или чаши режем най отдолу плодове по желание/в случая аз сложих нектарини/
Залейте със крема и отгоре украсете пак с плодове/аз сложих грозде и поръсих гроздето с една лъжичка сладко от ягоди /.
Всъщност се получи много хубава комбинация с тези два плода.
Поръсете със смени орехи,стафиди или каквото имате под ръка.

неделя, 21 август 2011 г.

ПАНИРАН ЦВЯТ ОТ ТИКВА





В купа слагам 100мл. вода/ + 3яйца,+ сол,+ брашно щипка сода бикарбонат, да като боза.
Разбърквам добре всичко в купата до получаване на хумогена смес.



Потапяме измитите цветове от тиква в панировката и пържим в тиган с повечко олио.
Много ,много вкусен италиански специалитет.