4бр.- яйца
2 ч.ч.- захар + 2бр.- ванилия
200 гр.- спанак (аз ползвам замразен)
1 ч.ч.- олио (аз слагам зехтин)
2 ч.ч.- брашно + 1п. бакпулвер
За крема
400гр.- заквасена сметана
500мл.- сладкарска сметана 20%
150гр.- захар
Приготвяне на крема
Разбивам сладкарската сметана със миксер.
Когато леко започне да се сгъстява добавям по малко захарта.
Когато вече е достатъчно гъста прибавям заквасената сметана ,но миксера намалявам на слабо само да ги смеси двете сметани, за да не се пресече при големи обороти на миксера.
Така крема вече е готов.
Приготвяне
Спанакът се пюрира с олиото в кухненски робот.
Яйцата се разбиват добре със захарта и ванилията.
Към сместа се прибавя спаначеното пюре и най-накрая брашното, омесено с бакпулвера.
Печем до суха клечка на 180 градуса.
След като изстине, разрязваме блата хоризонтално на две или на три ако е печено в по марка форма както при мен се получи.
От долната част изронваме около 1ч.ч. трохички (кексът се рони много приятно), с които ще покрием най-отгоре, имитирайки трети блат.
Пълним със сметаната, след това отгоре и отстрани и ръсим предварително отделените трохички най отгоре.
Украсяваме по желание ,аз във случая използвах ягоди.
Оставяме в хладилника за една нощ, макар че може да се консумира и веднага.
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~