Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 29 октомври 2019 г.
Пюре от авокадо с лютеница
1 бр.- авокадо / трябва да е добре узряло /
2 с.л. лютеница /може и доматено пюре
3-4 с.л.- зехтин
1/2 к.л. захар
1/2 сока на лимон /или на вкус/
1-2 скилидки чесън
черен пипер, сол,
Махнах се костилката на авокадото
Меката част издълбах с лъжица от кората и сложих в блендера /
или в купа и с пасатора също става/.
Всичко останали продукти, също сложих при авокадото.
Смлях до гладка каша .
Сервирах на препечени филийки .
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
четвъртък, 24 октомври 2019 г.
Пилешки воденички с гъби в сос бешамел
Продукти за 3 порции
1пакет 500гр.- воденички
150гр.-гъби
100гр.-кашкавал
Воденичките сварих във херметичното тенджера.
Гъбите изпържих с масло във тиган и когато бяха готови сложих и воденичките ,малко да се позапържат и те в маслото.
Започнах да правя и бешамела-
продукти за сос бешамела
40г -краве масло
2с.л.- брашно
2ч.ч. -прясно мляко
2 жълтъка от пресни яйца./може и без тях/
топено сирене
Приготвяне:
Кравето масло се слага в тиган на включен котлон да се разтопи.
Брашното се разтваря в хладка вода да стане на каша.
Когато маслото се разтопи се добавя брашнената кашица и се бърка непрекъснато.
За малко тигана се оттегля от огъня.
Налива се прясно мляко и съда отново се връща на котлона.
Бърка се непрекъснато с дървена лъжица или шпатула.
Трябва да се получи гладък и леко гъст сос.
Добавих нарязаното на парчета топено сирене с непрекъснато бъркане на котлона до стопяването му.
След като бешамелът стане готов се сваля от огъня.
Поръсва се сол/ако е необходимо,защото сиренето е солено/ и се добавят двата жълтъка.
Бърка се със лъжицата докато се получи еднородна смес.
В глинените съдове разпределих воденичките
После сипах отгоре им от сос бешамела и леко разбърках да влезне бешамела ,между воденичките.
и тогава нарязаните парчета кашкавал
Запекох само отгоре на партигрил /или на най-горно ниво във фурната/ за 5мин.
Много вкусно ястие се получи ,опитайте,няма да съжалявате!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
вторник, 22 октомври 2019 г.
Палачинки дантелени
ПРОДУКТИ :
2 яйца
1 суп л захар
2 суп лъжици кисели мляко
2-3 суп л олио
150 г пресято брашно
1 ч л сода
1/2 ч л сол
200 мл прясно мляко
В клипа има начина как се правят.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
сряда, 9 октомври 2019 г.
Сварен хинап в захарен сироп
Финапът, известен в България и като хинап, барбарошка, джинджер, дзиндзифка или китайска фурма, е ниско дърво или храст от семейство Зърникови.
Китайската фурма е предпочитана и заради изключително полезните си свойства. Пресните плодове съдържат много ценни съставки като захари, органични киселини, белтъчини и др. Хинапът съдържа голямо количество кобалт, йод, желязо и най-вече витамин С. Цветовете му също са много медоносни и осигуряват паша на пчелите за късните летни месеци (цъфтежът е през юни-юли), когато масата от цветни растения отдавна е прецъфтяла.
Още в миналото хинапът е бил използван за лечение на простуда, болести на черния дроб, бъбреци, сърце, при заболяване на храносмилателната система, високо кръвно и за регулиране на холестерол. Всички части на китайската фурма притежават лечебни свойства – и кората, и листата, и корените, и плодовете.
Източник: https://gotvach.bg/n5-30854-Лечебни_свойства_на_хинап
Дойде ми на ум да пробвам да сваря във захарен сироп.
Много вкусни станаха и приличат на фурми,даже по вкусни станаха.
Доза за продуктите няма,но ето аз как направих.
2 шепи хинап ги надупчих по един път с вилица,за да влезне сироп и вътре.
/предположих ,че ще се пукат във сиропа ,защото имат твърда люспа,и не сгреших, защото сложих и не надупчени две -три и наистина се пукаха и пръскаше извън тенджерката/
за сиропа
1ч.ч.-вода
1ч.ч.-захар
Когато завря сиропа и сложих плодовете в него.
Оставих да ври на тих огън около 30мин. като от време на време разбърквах.
Оставих ги да изстинат в сиропа и поеха всичко.
Това е.... много, много вкусни!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
вторник, 8 октомври 2019 г.
Затворена пица,Калцоне със зеленчуци
Продукти за тестото
250 мл.- топла вода
20гр. -жива мая или 1 пакетче суха на Йоткер
2с.л.-олио
1ч.л.-сол
около 400гр.- пълнозърнесто брашно на София МЕЛ
и малко бяло брашно за меко тесто
МЕСИ СЕ МЕКО ТЕСТО ОТ ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ!
Плънка:
кромид,спанак,морков,гъби,чушка,домат 2с.л.-зехтин,сол,малко червен пипер и чер пипер.
Всичко се задушава .
Разточвам тестото на овал и слагам от плънката на половината
и захлупвам и правя ръбчета от страни
Намазах с мазнинката от плънката и поръсих чубрица и сложих в подходяща тава която намазах със зехтин
Оставих за 10 мин. и пекох на 190 градуса.
Подходяща за ВЪГЛЕХИДРАТЕН ДЕН на 90 дневната диета!
Аз разпределих по 400гр. и сложих във фризера на топки да ми е готово за всеки въглехидратен ден.
сурово тесто 400гр
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
сряда, 2 октомври 2019 г.
Камби, лесни и вкусни без стерилизиране
Камбите се измиват и се изтърбушват.
Нареждат се в тава една до друга.
Във всяка камба се слага по
1 равна к.л.- сол,
1ч.л.-захар,
1с.л.- олио
1с.л.- оцет.
Тези ги направих чисти само със по 2-3 скилидки чесън в камбите.
Иначе може да ги направите и пълнени.
Пълнят се с нарязани на дребно моркови,карфиол,целина,може и настъргано зеле.
След това се слагат камбите наредени в тава и се пекът до леко зачервяване/омекване/.
Редят се в буркани цели и се обръщат с капачките надолу.
Завиват се хубаво да се задушат,така до другият ден.
Не се варят!
Станаха много вкусни особено със чесънчетата мммм....
Източник
Във всяка камба се слага по
1 равна к.л.- сол,
1ч.л.-захар,
1с.л.- олио
1с.л.- оцет.
Тези ги направих чисти само със по 2-3 скилидки чесън в камбите.
Иначе може да ги направите и пълнени.
Пълнят се с нарязани на дребно моркови,карфиол,целина,може и настъргано зеле.
След това се слагат камбите наредени в тава и се пекът до леко зачервяване/омекване/.
Редят се в буркани цели и се обръщат с капачките надолу.
Завиват се хубаво да се задушат,така до другият ден.
Не се варят!
Станаха много вкусни особено със чесънчетата мммм....
Източник
Абонамент за:
Публикации (Atom)