Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 27 март 2020 г.
Гъбена каша
Продукти:
500гр- гъби
5-скилидки чесън
1/2 пакетче- масло
олио
5с.л.- брашно
1 бр.-гъбен бульон
сол
черен пипер
Приготвяне:
Измих гъбите,моите бяха малки кавачки и не ги нарязах, а оставих цели ,ако вашите са печурки ги нарежете .
Изпържих до готовност, гъбите в част от маслото и малко олио.
Извадих ги в чинийка.
Нарязах скилидките чесън на филийки.
Запържих ги в маслото и олиото от гъбите.
След като чесънчетата се зачервиха ги извадих при гъбите.
Прибавих останалото масло и запържих брашното до порозовяване.
Предварително бях разтворил в топла вода гъбеният бульон и с него разредих брашно докато се получи рядка кашичка.
Добавих, гъбите и оставих да поври за около 5 мин. на слаб огън
Накрая прибавих, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз.
По желание може да изцедите и малко лимон и да разбъркате хубаво.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
четвъртък, 26 март 2020 г.
Зелник с кисело зеле и кромид лук
Продукти
1/2-от голяма, кисела зелка
3бр.- кромид лук
1 ч.ч.- олио
500 гр.- готови кори за баница
щипка червен пипер
щипка чер пипер
Приготвяне
Нарязах на ситно зелето и лука, задуших ги поотделно в част от мазнината,като накрая на зелето поръсих щипка червен пипер.
Смесих ги лука и зелето и разбърках .
Намазах с олио тавичка.
На дългата част на 1бр. кора разпределям по 2с.л. от плънката и завивам на руло.
Наредих в тавата като леко намачках за да се поемат в тавата на права линия.
Така процедирах със всички кори и плънката докато свърши.
Намазах отгоре със олио.
Зелникът изпекох в умерена фурна до готовност.
Няма такава сладост ,няма!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
вторник, 17 март 2020 г.
Чеснова паста за препечени филийки
Моята приятелка ,Живето и блога и Рецептите на Ζωή публикува тази рецепта и веднага я направих, защото много обичаме такива разядки.
Особено сега с Коронавируса ни трябва чесън за дезинфекция :)
Продукти-
2 ч.ч олио,
1 ч.ч. прясно мляко,
малко магданоз или копър за цвят,/Аз сложих по малко и от двете/
2,3 големи скилидки чесън
сол на вкус.
Ако обичате по-люто ,сложете повече чесън.
Всичко това в купата за пасиране.
Слагате пасатора на дъното,включвате го и издърпвате бавно нагоре.
Опитвате и добавяте ако трябва сол.
С тези продукти стана 1 бурканче.
За проба може с по кафяна чашка вместо чаена да направите.
понеделник, 16 март 2020 г.
Спагети със праз и кайма
Продукти:
1 пакет-спагети №3
1 стрък -праз лук нарязан на ситно
1-морков настърган на ситно ренде
500гр.- кайма смес може и телешка
сол на вкус
щипка захар
чер пипер
подправка за кайма
Вие подправките може да си сложите, такива каквито ви харесват.
1 - нарязан на кубчета домат
1 с.л.-доматено пюре
100мл.-олио
Във олиото намачках каймата да се раздроби хубаво и запържих всички продукти, без домата и пюрето.
Когато праза омекна и каймата хубаво се раздроби прибавих домата и пюрето.Като непрекъснато бърках да стане еднородна сместа. Оставих на огъня да къкри на слаб огън докато остане на мазнина.
В тенджера налях 2л. вода няколко капки олио и 1ч.л. сол.
Когато завря водата сложих спагетите
Варих на тих огън да станат ал денте/С една дума недоварен,мек отвън и по плътен отвътре/
Веднага ги изсипах в гевгир и измих със студена вода да спра готвенето им. Вие може да си ги сварите по ваш вкус.
Сервирах спагетите и отгоре изсипах няколко лъжици от соса. Настъргах кашкавал /че нямах пармезан/,Вие ако имате поръсете пармезан.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
сряда, 11 март 2020 г.
Моето интервю, при Мила!
Моето интервю, при Мила!
Може да прочетете всичко за мен във линка
5 минути слава
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
вторник, 10 март 2020 г.
Кюфтета с кашкавал ,увити в картофено пюре и корнфлейкс
Когато получиш факса,
се получават такива вкусотии.
Продукти
за кюфтетата от кайма
500гр-смес кайма
100гр.-кашкавал /нарязан на малки кубчета/
кимион
чер пипер
за картофеното пюре
500гр.-сварени картофи
50гр.-масло
2бр.-жълтъци
щипка джоджен
чер пипер
сол
за панировката:
1 пакет корнфлейкс
2 бр.-белтък от яйца
Омесих каймата заедно със кашкавала и подправките.
Оформих дълги кюфтенца
Овалях ги в брашно и изпържих в тиган с олио
Намачках сварените картофи и маслото докато са топли и добавих подправките и жълтъците от яйцата
Всяко кюфте, увих във картофено кюфте
Разбих хубаво белтъците
И овалях кюфтетата
После овалях във корнфлейкс
Ето така се получиха и оставих за 10 мин. да стане хубава спойка на панировката
През това време във останалите белтъци прибавих останалият корнифлейкс и хубаво разбърках
С лъжица ,сипвах във сгорещеното олио и пържих до зачервяване.Учудващо вкусно нещо се получи и използвах за гарнитура.
После изпържих и кюфтетата в същата мазнина.
Вие ако не искате да е пържено ,може и да ги изпечете,но намажете отгоре и отдолу със мазнина всяко кюфте и тогава печете.
Поднесох със нарязан домат
Корнфлексовото кюфте ,
Домашна лютеничка,
Хумус
и полях кюфтетата със
Сладко кисел сос
Корнифлейксовите кюфтенца и те станаха супер хрупкави и вкусни
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Публикации (Atom)