Продукти
250гр.- ориз 1ч.ч.
3бр.- тиквички на кубчета
1бр.- кромид лук на ситно
2бр.- моркови на кубчета
1бр.- домат на кубчета
300гр- кайма
100мл.-олио
200мл.- бульон/какъвто имате/
сол
чер пипер
Приготвяне
Нарязах на кубчета, тиквичките, като отстраних семената част.
Нарязах и другите зеленчуци.
В дълбок тиган с олиото запържих тиквичките.
Когато бяха почни готови прибавих, моркова и кромида.
Запържих и тях и тогава прибавих домата и каймата.
Хубаво разбих каймата и добавих бульона,ч.ч. вода, черният пипер и осолих на вкус .
Захлупих тигана с капак и оставих да къкри на тих огън до готовност на ориза.Ако течноста ви не е достатъчно, добавете още водичка и отново да покъкри с похлупак на тих огън. Различните видове ориз поема различно вода, затова течноста може да си я прецените Вие колко да сложите. Аз когато правя ориз на тиган с похлупак го готвя 1:2. Ориз- вода.
Други подправки ,аз не слагам, защото като има зеленчуци обичам да ми мирише ястието на тях.
Вие ако искате си сложете по желание други подправки.
Много вкусно.
Харесвам това ястие в горещите дни.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~