Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 28 септември 2019 г.

Пастет от тиквички



Това е рецептата на Люси Евтимова и нейният блог Lussi`s World of Artcraft

Много вкусна и апетитна рецепта,за което ти благодаря,Люска,/изядох половин хляб с нея еййй :) :) !!!


продукти:
1 бр. по-голяма тиквичка
1/3 ч.ч. белени слънчогледови семки
2-3 скилидки чесън
150 г извара/ крема сирене
сол/ черен пипер
олио/ зехтин



Започнах като рендосах тиквичката и я запържих в малко мазнина.
Прибавих чесъна и слънчогледовите семки.
Разбърках и запържих всичко, докато тиквичките омекнат и намалят обема си.
Подправих с щипка сол, разбърках и дръпнах от огъня.
Изчаках да поизстине.
Пасирах всичко и прибавих изварата /или кремата сирене./
Опитах и добавих това което мисля че липсваше при мен солчица,/може да добавите още чесън, черен пипер, сол или друга подправка по желание./
Поднесох залят с малко  зехтин, поръсено с печени слънчогледови семки и голямо количество хляб :)




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

понеделник, 23 септември 2019 г.

Турски сутляш на фурна




Продукти:
1 л.- прясно мляко
1 ч.ч.- ориз
1 ч.ч.- захар
2 с.л.-пшеничено нишесте
2бр.- жълтъка
1бр.- ванилия

ПРИГОТВЯНЕ
Сложих ориза да се вари с 2 ч.ч. вода, докато се абсорбира течността.
Прясното мляко, захарта, нишестето и жълтъците разбърках хубаво.
Добавих ванилията и веднага изсипах сместа в тавичката /или огнеопорни купички/.
Сложих тавичката в друга по голяма на водна баня и пекох на умерена фурна 160 градуса
Пекох докато отгоре се получи тъмно кафява кора.
След като извадих от фурната, покрих с стреч фолио отгоре да се задуши.





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,може да ме следите и във  
Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

понеделник, 16 септември 2019 г.

Зеленчукова пица



400гр. сурово тесто,
/Може с готово тесто
или да си замесите-  тук е рецептата/

2с.л.- лютеница,
6 - нарязани маслини
няколко листа спанак накъсан,
2 китка- броколи
1 печена червена чушка нарязана
зехтин за напръскване отгоре на зеленчуците
чубрица


РЕЦЕПТА ЗА ТЕСТОТО
Омесих си тесто и отделих 400гр. за пицата.
Отделих останалото  на топки от по 400гр. и сложих във фризера да си имам готово  тесто за каквото ми трябва.

Разтлах с пръсти тестото и намазах с лютеница ,
отгоре нарязах маслините и накъсах спанака.
Разпределих и нарязаната чушка и накъсаните китки броколи.
Напръсках малко със зехтин и поръсих с чубрица.
Пекох на 200 градуса.

ПОДХОДЯЩА РЕЦЕПТА ЗА 90 ДНЕВНА ДИЕТА ,
ДЕН ВЪГЛЕХИДРАТИ!!!





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

понеделник, 9 септември 2019 г.

Домашен сладолед




500мл. сладкарска сметана разбивам с миксер да се сгъсти хубаво.
Към нея прибавих 1 кутия кондензирано мляко / 400мл./.
Сипвам млякото по малко и разбърквам със шпатула.
Изсипвам в подходящ пластмасов съд и във фризера .
Опитайте става страхотен.
Може да добавите и някакво сладко отгоре преди да сложите във фризера,
пресни плодове или настърган шоколад,каквото харесвате.
Аз полях със сладко от череши.



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,може да ме следите и във  
Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~