Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 26 декември 2024 г.

ПЕЧЕНИ- ДЖОЛАН И ПИЛЕШКИ КРИЛЦА

джолан 
пилешки крила 
червен пипер 
 мед 
сол 
бира 
парче масло


Джолана натърках със сол и червен пипер и малко мед.
Така процедирах и със пилешките крилца.
Сложих ги в тавичка
********
Използвах  тавичка "Ултра про" на Tupperware.
Еее, ами уникална е.... Разликата на този съд е ,че тук нищо не залепва, всичко става уникално вкусно и крехко и се мие толкова лесно. Малък, удобен, лек, изпичащ равномерно съд, който е подходящ не само за фурна, а и за хладилник и фризер. Може да го ползвате също, за хляб, запеканка, руло Стефани и други
Ако искате да си закупите, "Ултра про", на Tupperware
ЕТО ОТ ТУК    като се присъедините към групата.
********
 Полях месото с 1/2 ч.ч.- бира и сложих маслото на парчета . 
Сложих капака и пекох на 200 градуса до хубаво зачервяване на месцето.
Уникално вкусно!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

петък, 20 декември 2024 г.

Палачинки с кисело мляко и сода бикарбонат


Продукти

2 бр.- яйца

200гр-. кисело мляко 

+ 1 ч.л.- сода  бикарбонат в млякото да шупне

400мл.-  топла вода

300гр.- брашно

1с.л. - олио

2 щипки - сол


Всичко обърках да се получи гладка консистенция.

Оставих за 10 мин. 

Не е нужно тигана да се маже. 

Леко загрях тигана,  сипвах  малко от сместа и с въртеливи движения разнасях   да се покрие наравно дъното.

Пекох и от двете страни.

Консумирахме със сладко и сирене.


❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉

четвъртък, 19 декември 2024 г.

Меденки с рецепта на картинка

  И аз реших да направя нашумялата в интернет. 
Рецептата е на Доника от "Ученето може да е лесно". 
И е разработена по този начин за деца със специални образователни потребности. 
 Направо ви я представям както я видях. 
 Ще напиша само какво различно се получи при мен. 
Меденките наистина станаха много вкусни.
Чашите на картинката може би са 200мл. и затова брашното е 2,1/2ч.ч.
Аз използвах ч.ч. с 250мл. вместимост, затова при мен брашно ми отиде 3,1/2 ч.ч.
Трябва тестото да не лепне и да не се рони.
ВАЖНО!
Важното при печене е ДА НЕ ГИ ПРЕПИЧАТЕ,  защото стават твърди. 
Когато ги пипнете отгоре леко да са меки И ВАДИТЕ ОТ ФУРНАТА!
Някои слепвах със шипков мармалад и овалях в смлени орехи.

 
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉

сряда, 11 декември 2024 г.

Пълнени патладжани тип имамбаялдъ

Продукти 5 порции
 5бр.- средни патладжани 
2бр.- голям кромид лук 
4бр.- големи домати на кубчета/може и консерва/ 
1к.ч.- олио
щипка червен пипер
сол 
чер пипер 
4-5 листа- дафинов лист
1 глава чесън /счукан/
По желание кашкавал за отгоре

Приготвяне
Разрязах патладжаните на две.
Издълбах ги да стане като лодка.
Извадената среда от патладжана, нарязах на кубчета.
Кромида нарязах на едро и доматите на кубчета.
В дълбок тиган в който сипах олиото, сложих кромида, чесъна и запържих до златисто.
Прибавих средата от патладжана и оставих да къкри, докато патладжана, омекне.
Тогава прибавих доматите, щипка червен пипер, осолих на вкус и прибавих подправките.
Така повря до готовност.
Половинките издълбани патладжани, наредих в тавичка в която на дъното полях малко олио.
Напълних ги със сместа от тигана.
Пекох на 220 градуса до готовност на патладжаните.
Тогава поръсих отгоре по малко настърган кашкавал. 
Отново запекох само отгоре. 
Аз ги по-припекох ,но вкъщи така се харесват. 
Вие ги печете колкото прецените.
Това е,- "ядеш и ревеш" както се казва в една поговорка. 


 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

понеделник, 2 декември 2024 г.

Бърза и вкусна запеканка с домати, сирене, колбас, зеленчуци и яйца

Когато не мога да се сетя, какво да готвя ,спасението ми е в запеканките. Обичаме ги защото са бързи и лесни. Всичко каквото имам в наличност, отива в тавата и воалааа, супер вкусотийката е  налице!

Продукти които аз сложих: Вие може да сложите по Ваш избор 
5бр.- домати 
1 шепа- замразен грах 
2бр.- моркови 
150гр.- сирене 
2бр.- наденица 
60гр.- масло 
суха универсална подправка 
магданоз 
 За заливка:
3бр.- яйца
150мл.- прясно мляко 

по желание
70гр.- настърган кашкавал 

 Приготвяне: 
Наредих нарязаните домати на дъното на тавичката.
Отгоре разпределих морковите и граха.
Тогава наредих и сиренето и поръсих със подправките
Наденичките нарязани на кръгчета и тях сложих отгоре.
И завърших със резъните домати и парчета масло отгоре.
Така пекох във фурната на 220 градуса докато се запече хубаво. 
 Разбърках яйцата със прясното мляко и полях запеканката. 
Сложих отново да се запече. 
Ако искате може и настърган кашкавал да поръсите накрая, / може и без него/. Аз сложих.
 
Само леко, запекох на горен реотан. 


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

неделя, 1 декември 2024 г.

Яйца запържени в масло

 Сварих си яйцата , обелих  ги и разрязах на 2. 

Отделно  запържих масло със червен пипер. 

Поставих  яйцата с вътрешното надолу. 

Запържих  за малко. 

Настъргах кашкавал и  поръсих  отгоре яйцата. 

Тогава изключих  котлона, добавих  малко магданоз и лют едър пипер! 

Това е, много лесно и вкусно.





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~