Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Нектар от моркови, ябълки и лимони



Имунитетна бомба ,опитайте го този вкусен, нектар!

Продукти: 
 моркови -2 кг. 
 ябълките 2 кг.  почистени и обелени. 
 захар- 0.700гр.-може до 1кг. 
лимони-3бр.- изстискани 

Приготвяне:
  Плодовете сложих в тенджера залях ги с вода да се покрият един пръст над плодовете да е. Сварих  ги и  пасирах с пасатора да стане еднородна гладка смес
 Сложих около 0.700гр./вие преценете колко сладко и колко разреден да е нектара Ви!/
 Варих отново да се стопи захарта и тогава добавих вода до гъстота която желая.
 Лимоновият сок, сложих накрая. 
 Врял налях нектара в бутилки, като през цялото време тенджерата е на слаб огън на котлона, докато го налея . 
 Бутилките веднага  сложих легнали върху одеяло и ги завих докато изстинат.
НЕ СЕ СТЕРИЛИЗИРА!!!
От тези продукти ми излезнаха 8 шишета по 1л. и 2 по 250мл.









”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

сряда, 21 октомври 2020 г.

Дебели кори (гюзлеми)




Необходими продукти:
Около 1 кг. -брашно
1 супена лъжица- сол
1 супена лъжица- захар
1 супена лъжица- оцет
около 400мл.- вода
1/2 кубче- мая
3 - яйца
около 300 грама-сирене
масло за намазване
мас за мазане на сача при печене

Начин на приготвяне:
Активирам маята в топлата вода със захарта и 2-3 супени лъжици брашно. 
Останалото брашно пресявам, правя кладенче, в което слагам яйцата, активираната мая, солта и оцета.
Замесвам меко, не лепящо тесто. 
Разделям го на 7-8 топки и ги оставям да почиват около 20-30 минути.
 
Всяка топка разточвам върху набрашнена повърхност, намазвам с масло и поръсвам с натрошено сирене.
 
Навивам на руло, което се навива на осмица.
 
Двете части на осмицата се захлупват едва върху друга и се точи с кора с диаметъра на сача.

Отново разточих с точилката да стане на кръгче дебело 1см.
 
Така се подготвят всички дебели кори. 
Докато сача се нагрее достатъчно те втасват. 
После се пекат на умерен огън върху сача, който предварително се маже със свинска мас или масло.
Можете да ги изпечете и на котлона върху тиган с не залепващо покритие, но не е същото, повярвайте.
След изпичане на всяка дебела кора се маже веднага с масло.
Много са лесни, защото като си омеся тестото от предишният ден или го изкарам от фризера(така си правя тесто защото рецептата е голяма и си го разделям на порции за две гюзлеми и стои във фризера..когато искам да правя го изкарвам от вечерта и на сутринта е готово за разточване) и стават много бързо ,а вкуса им е неповторим!
ИЗТОЧНИК Adelina Georgieva
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във 
Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

неделя, 4 октомври 2020 г.

Чорбаджийски чушки в сладко кисела марина ,без стерилизиране

 




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

чорбаджийски чушки
захар
оцет
сол
повече чесън


Пуках чушките,леко на котлона и напълних в бурканите като леко притисках с лъжица .
Маринатата  кипнах на котлона, оцет и захар в съотношение 1: 1
 / например 1 купа захар, 1 купа  оцет/ ,сол на вкус.
Солите и опитвате, докато ви хареса на вас.
Още вряла маринатата изсипах върху чушките ,да се покрият и веднага завъртам капачката на буркана.
Така оставям да изстинат и прибирам на рафтовете за зимата.
Опитайте ,ще ви харесат!





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~