Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 28 юни 2019 г.
Пърленки с готово тесто
Готовото тесто разделих на топчета.
Разточих всяко топче на овал.
Сложих настърган кашкавал и натрошено сирене на едната половина.
Прегънах на две тестото
Леко разточих
И отново прегънах на две
Пекох на партигрил ,може и на скара, или грил тиган
Когато ги изкарах веднага още топли намазах с масло.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Редена пица с пълнозърнест хляб и зеленчуци
Останаха ми краищата от хляба, който нарязах на кръгове за Мъфини от хляб с плънка -течен шоколад
и реших да не ги хвърлям, а да си направя една вегетарианска пица
Наредих на подмаслена тавичка парчетата хляб.
Отгоре намазах с
лютеница и едно стръкче пресен кромид
1- чушка нарязах
1 -морков
шепа- грах
шепа спанак
отгоре нарязах на шайби домат да покрие цялото пространство
наредих отново останалите парчета хляб напръсках с прясно мляко и намазах обилно с масло.
поръсих със семена ,каквито имате това сложете ,а може и без
В плънката може да сложите всичко каквото се сетите и с цели филии ако имате стар хляб за да не го хвърляте ще си направите страхотно ястие!
Да ви е сладко!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Кюфтета от черен боб и картофи
250гр.-черен боб на-KRINA
2-3 -картофа сварени и намачкани
1 глава- червен кромид на ситно
1-червена печена чушка нарязана на ситно
1-2- яйца
2 с.л.-галета
чер пипер
джоджен
зехтин
сока от 1 лимон
сол
Сварих, фасула много добре да е разварен .
Сварих и картофите и намачках
на ситно нарязаният лук и него прибавих.
Също и солта сока от лимона и хубаво обърках.
Направих кюфтенца и потопих в яйце после в брашно и пак в яйце и изпържих.
сряда, 19 юни 2019 г.
Баница на тиган със сирене и спанак
В тиган сложих орио на дъното и две точени кори на БЕЛЛА така, че да изтърча от тигана
и една нагъната вътре в тигана
Поръсих със сирене и нарязан спанак
поръсих олио или масло
така още две кори намачках и повторих със сиренето и спанака.
Загънах краищата на корите така-
Пекох на умерен котлон .
Когато се зачерви отдолу ,обърнах и от другата страна да се изпече.
Баницата става за 5-10 мин. бърза и много вкусна!
ДА ВИ Е СЛАДКО!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Фъстъковка
Ето как направих
Продукти
350гр.-белени фъстъци /аз използвах печени ,но предварително измих от солта и запекох в тиган/
400гр.-захар
1ч.л.-масло
1 ванилия
Първо си приготвих хартията за печене, като я сложих на обърната тавичка от фурната.
Ядките запекох в тиган за да се изпари водата ,където ги измих от солта.
Ако са сурови ги запечете хубаво до готовност и отстранете люспите.
Отстраних настрана.
Захарта карамелизирах със няколко капки вода.
Когато е готов карамела сипах ядките и хубаво разбърках като НЕ махам съда от котлона.
Когато хубаво се смесиха ядките с карамела, сложих маслото и енергично разбърках.
Отстраних от котлона и изсипах върху хартията и разпределих навсякъде равномерно.
Когато изстине хубаво се начупва на парчета и си хрупкате :) с удоволствие.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Баница със праз и сирене
6 бр. праз нарязани и в олио задушени
200гр.-сирене натрошено
250мл.-топла вода и 250мл-мляко ...Аз НЕ сложих всичкото,видя ми се много. за това сложете 150мл. мляко и 150мл.- вода
1 бакпулвер
майонеза // моята е домашна/ ето за нея рецептата
6бр- яйца
Смесих млякото, водата, майонезата и бакпулвера
В подмаслена тава сложих 2 кори после още три като между тях поръсвах от млечната смес
тогава сложих половината от праза
наредох още три кори по между им с течната смес поръсвах и наръсих всичкото сирене.
Отново три кори напръскани с течната смес и останалият праз
отгоре наредих всички останали кори
Полях със останалата течна смес и сложих да се пече на най-долно ниво но 200градуса
Пекох до готовност хубаво отдолу да се изпече и да хване коричка.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Публикации (Atom)