500гр. - кайма
малка глава кромид на ситно
кимион
чер пипер
магданоз
Всичко се обърква и си направих кюфтенца.
За яхнията
3 бр.- глави лук нарязани на едро
1бр.- моркова на кубчета
4- домата настъргани или нарязани на кубчета /може и доматено,пюре 2с.л./
2бр.- картофи нарязани, като за мусака
олио
2 скилидки- нарязан чесън
сол
джоджен
дафинов лист
червен пипер
черен пипер
В олиото в тенджерка се запържват зеленчуците и домата.
Прибавя се доматеното пюре и вода да покрие зеленчуците, чесъна и всички подправки. Изсипах яхнийката в тавичката.
Наредих кюфтета отгоре.
Сложих във фурната да се пече на 230 градуса.
Когато да готови картофите и кюфтенцата е готова и яхнията.
Наслада за небцето, страхотна яхнийка
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~