Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 21 май 2012 г.

✨ ПАЛАЧИНКИ ✨




Предлагам ви една страхотна рецепта за палачинки много вкусна и лесна.
По принцип палачинки не правя много защото рецептите които имам са от тези жилавите палачинки.
Даже и в блога си нямам рецепта за палачинки.
Та реших да намеря нещо по различно като технология и намерих тази и много ми допадна технологията.
Благодаря за споделянето и, наистина станаха много,много вкусни .
Не са жилави а мекички и пухкави.
20бр. за 5 минути изчезнаха,изпариха се.
Утре им обещах ,че пак ще им направя и то двойна доза че не им стигнаха.
Няма да ги навивам, а всеки да си ги яде кой с каквото иска ,сладко или солено.

Обичам да копирам оригиналните рецепти и да ги публикувам,(когато нищо не съм променила и резултата е страхотен) защото така се запазва истинската рецепта без изопачаване. 

Продукти за около 20-24бр.

250 гр.-брашно;
0,5 литра -прясно мляко (може да се замести наполовина с вода)
3 големи или 4 малки - яйца
2 щипки- сол;
1 с. л.- пудра захар;
1 - ванилия;
1 с.л.- олио;
20 грама разтопено масло.

ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се слага в дълбок съд.
Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно).
Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес.
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото.
Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг.
Палачинките могат да се направят и само с вода – тогава стават много леки, но не чак толкова вкусни.
Ако са само с мляко, стават по-дебели и плътни.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана.
Пекат се в тефлонов тиган или сач на слаб огън и после се поръсват с пудра захар.
Не е нужна тигана да се маже с мазнина ,много хубаво се отлепят .
Аз ги направих със сладко от боровинки и поръсих счукани орехи.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

16 коментара:

  1. Зиче, рядко правя палачинки
    и си нямам любима рецепта :)
    Но твоята попада в графата и ще опитам на всяка цена!
    Големи сладури с черпаци си сложила!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, и аз нямах до сега хубава рецепта ,все едни жилави ставаха, а тази определено много ни хареса.
    Стана ни любима и остава в графа предпочитани.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са станали, Здравче!Аз пък правя много често палачнки, че ми е най-лесно, а и ми изглежда диетично, все пак няма захар и има малко брашно!Рецептата ми е подобна!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравче,палачинки правя рядко,защото не мога да ги правя толкова бързо,колкото ги изяждат мъжете :))
    но със сигурност ще пробвам тези
    хубав следобед и весел празник

    ОтговорИзтриване
  5. Откакто пробвах твоята рецепта все така ги правя. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Много са вкусни! Благодаря Ви! :)

    ОтговорИзтриване
  8. В МОМЕНТА ПРАВЯ ВАШИТЕ ПАЛАЧИНКИ И СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ СА ВЕЛИКОЛЕПНИ!!! БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

    ОтговорИзтриване
  9. БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ ПРИЯТЕЛИ ,много се радвам ,че са ви харесали!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря за хубавата рецепта,снощи ги правих и станаха разкошни.

    ОтговорИзтриване
  11. А ако се опекат във фурната, мислите ли че ще се получат?

    ОтговорИзтриване