Тесто използвах готово от магазина, че нямах време да меся.
Иначе ви давам моята рецепта за такива печива, когато са със плънка.
ЗА ТЕСТОТО
2 - яйца,
250 мл - пр. мляко,
3 с.л - олио,
1/2 с.л - сол,
1/2 с.л- захар,
половин кубче мая, /или 1бр.-7гр.- сеха/
600 гр.- брашно
Всичко това го меся в хлебопекарната, или на ръка и го оставям да почине завито с кърпа докато направя плънката.
ЗА ПЛЪНКАТА
1връзка -ПРАЗ
500гр.-кайма
олио- носи на мазнина
червен пипер,
сол,
чубрица
Продуктите може да намалите според тавата.
Праза се нарязва на едро и се задушава в олиото поръсен със солта.
Когато стане златист праза, прибавям каймата и хубаво разбивам /със тел за бъркане/да се раздроби на ситно.
Прибавя се и червения пипер/повечко носи на пипер/ солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.
ОЩЕ НИ ТРЯБВА
150гр- настърган кашкавал
Тестото разделих на топки
всяка разточих на елипса.
По края на елипсата наръсих от настърганият кашкавал
и загърнах краищата на тестото така ,че да завия кашкавала и да се получи борд
Преместих оформеното тесто върху силиконова подложка за печене
/поръчах от ТУК/.
Напълних средната, вдлъбната част с готовата плънка.
Поръсих леко с настърган кашкавал.
Когато направих всички /не чаках да втасват/ги сложих във фурната да се пекат на 190 градуса до готовност.
Много вкусни ,опитайте!
НАПРАВИХ И ДВЕЧКИ НА ТИГАН И ТЕ СТАНАХА МНОГО ХУБАВИ
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~