Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 30 юни 2018 г.
Баница с бъркана плънка сирене и спанак /скрипалец/
ПРОДУКТИ
1пакет -кори ЗЛАТНАТА ЦАРИЦА/с тях става много вкусна и все едно ,че е с точени домашни кори или е дърпани кори/
4 -яйца
300гр-сирене натрошено
200-300гр. -спанак или коприва/аз сложих скрипалец, билка растяща в Родопите/
1ч.ч.-кисело мляко
1ч.ч.-брашно
1ч.л-сода бикарбонат
1 пак.125гр.-масло разтопено около + 100мл.-олио може и повече мазнина според вкуса ви.
ПРИГОТВЯНЕ
Киселото мляко със содата в него ,яйцата + сиренето + половината разтопено масло + брашното и спанака /скрипалеца/разбих в купа.
2 кори мажа с плънката и навих .
Слагам в намаслена тава с олио.
Така докато изчерпим плънката.
Разпределете я така че да стигне за всички кори.Аз горе долу по 4 лъжици слагах
Когато навих всички кори залях отгоре с останалата мазнина олио и масло.
Пекох на 200 градуса докато се зачерви хубаво.
Може докато е топла да поръсите и пудра захар.
МНОГО ЛЕСНА И БЪРЗА БАНИЦА!
ХУБАВОТО Е, ЧЕ И НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН Е МНОГО МЕКА И ВКУСНА.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
сряда, 27 юни 2018 г.
🍆 Пълнени постни патладжани и тиквички 🍆
4бр малки патладжани и толкова тиквички
малко червен пипер
и 1 домат нарязан на кубчета
Издълбах патладжаните и тиквичките.
3бр. кромид на едро и нарязаните издълбани вътрешности на патладжана и тиквичката,....хубаво задуших в мазнина-олио
Прибавих малко червен пипер, сол
и 2 домат нарязан на кубчета може и консерва
Напълних патладжана и тиквичките
На всяка отгоре сложих парчета пушено сирене
Захлупих с капачетата
Сложих в тавата
Полях с настъргани домати
Пекох на 230гр. до зачервяване и готовност
МНОГО ,МНОГО ВКУСНО СЕ ПОЛУЧИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
петък, 22 юни 2018 г.
Сладко от патладжани
Трябваше да пробвам няма начин да пропусна какво се получава от патладжан ,пък и сладко.
ЕЕЕ хареса ми и наистина е много вкусно .Не съжалявам ,че пробвах.
Опитайте и вие надявам се ,че и на вас ще ви хареса.
Продукти които аз сложих само за проба.
Излезнаха 1 буркан от 450гр. и 2 малки от 130гр.
1купа - обелих и нарязан на кубчета малки патладжани / да нямат семки/
1купа - захар
сока от 1 лимон
настъргана кора от 1 лимон,
1/2к.л. -настърган джинджифил, /Може и без него, аз не сложих/
3 зърна -карамфил,
1 пръчици- канела
1к.ч. -вода
1с.л.-сол за поръсване да излезе горчилката
Приготвяне
Патладжана обелих и нарязах на кубчета.
Сложих в купа, посолих и оставих за един час да се изцеди хубаво и да се махне горчилката.
Измих, много хубаво от солта със студена вода.
Сложих в тенджерка с малко вода и лимонена киселина за да се стегнат ,за 5мин. на котлона и после хубаво изцедих.
Сложих патладжана в една купа 500мл. вместимост за да премеря колко е количеството.
В същата купа напълних толкова, захар колкото бяха и патладжаните 1:1 патладжан -захар.
Захарта + лим.сок и 1к.ч.-вода кипнах, добавих и подправките.
Тогава пуснах и патладжаните в сиропа да се варят на слаб огън.
Измих, много хубаво от солта със студена вода.
Сложих в тенджерка с малко вода и лимонена киселина за да се стегнат ,за 5мин. на котлона и после хубаво изцедих.
Сложих патладжана в една купа 500мл. вместимост за да премеря колко е количеството.
В същата купа напълних толкова, захар колкото бяха и патладжаните 1:1 патладжан -захар.
Захарта + лим.сок и 1к.ч.-вода кипнах, добавих и подправките.
Тогава пуснах и патладжаните в сиропа да се варят на слаб огън.
Трябва да попият половината сироп и капката да не се разтича в чинията, а да стои като сълзичка. Тогава е готово.
Патладжана трябва да е станал, като стъклен.
Разсипах в буркани още докато е топло сладкото и затворих с капачките да се запечата.
Сладкото може да се яде веднага след като изстине, но е по-вкусно като престои.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
вторник, 19 юни 2018 г.
Постни пълнени тиквички
4бр-тиквички
2 шепи- ориз
1глава - лук
1 - домат настърган
1 малък морков настърган
щипка червен пипер
скилидка чесън пресован
олио
чубрица или магданоз ,/аз нищо на тези не сложих за да усещам тиквичката/
ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките нарязах на две.
Долната по дебела част издълбах с малка лъжица.../така издълбах, че да остане дъно./
Вътрешностите на тиквичката накълцах на ситно.
В тигана с олиото сложих нарязаният кромид ,моркова и накълцаните тиквички
Хубаво задуших и прибавих ориза за малко да стане стъклен.
Прибавих червеният пипер и доматите.
Сипах малко водичка и оставих на слабо да къкри докато се посвари ориза, но да е полусварен....
Напълних всяка издълбана тиквичка .
В подходяща тавичка подредих тиквичките и налях 1 малка чашка вода.
Отгоре поръсих тиквичките с брашно и сложих по едно кръгче от останалите парчета тиквички.
Поръсих отново с брашно.
Направо с бутилката олио поръсих всяка тиквичка отгори.
Сложих и пекох около 40 мин на най долно ниво на 230 градуса.
Когато се позачервиха отгоре са готови.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
неделя, 17 юни 2018 г.
Торта от тиквички,цедено подлучено мляко,шунка и кюфтенца
Тиквичките в нашата къща много се тачат и експериментирам вкеси път когато имам време.Ето още една невероятна рецепта която може да използвате и за предястие и за основно ,защото в него си има всичко.
Става бързо и никаква философия за да се направи.
Ето как ,направих
В купа настъргах 2бр тиквички сложих им сол и пуснаха водичка ,ако искате да станат повече блатове не ги изстисквайте.
Прибавих 3бр.-яйца
чубрица,/вие ако искате и друга подправка сложете/
и около 10с.л.-брашно...много е относително за брашното защото тиквичките не се знае колко вода ще пуснат.За това прибавяйте брашно да стане смес като за кекс.
Ето така както на снимката
В малък тиган сипах олио на дъното и разпределих с две лъжици малко от сместа от тиквичките, колкото е голям тигана и пържих от едната и другата страна.
Когато ги изпържих всички ,а от двете тиквички изпържих 6бр .
оставих настрани да изстиват.
През това време от 200гр. кайма /ако е готова омесена направо правя кюфтето ако не се омесва и тогава/
Направих едно голямо кюфте колкото е голям диаметъра на тигана ,даже малко по голямо ,че като се събере да е точно както тиквените блатове.
При мен малко се сви и стана по мъничко.
Набрашних го
и изпържих в олио
От каймата направих и малки кюфтенца за украса
Шунката около200гр , нарязах на тънко за два пласта да има да се сложи
Приготвих и цеденото кисело мляко 800гр. като му прибавих счукан чесън /чесъна по ваш вкус си сложете/ и солчица.
Хубаво обърках да се разпредели чесъна навсякъде.
И така вече изстинали те блатове започвам да нареждам
В чиния по голяма и права сложих единият тиквен блат и отгоре една лъжица от млякото
Сложих още един блат отгоре
Върху вторият блат намазах млякото и наредих половината от шунката
Върху шунката намазах отново с мляко
Сложих отново един блат и намазах с млако и отгоре голямото кюфте
Намаза отново с мляко и кюфтето
Отново блат +мляко + шунка + мляко
Блат + мяко + блат и завърших нареждането
Останалото чесново мляко със шпатула намазах цялата торта
Украсих с малкита кюфтенца,магданоз,краставичка и кубчета домат
Оставих в хладилника да поеме и сервирах на триъгълници
П П- оставих едно парче за другият ден да видя какъв ще е вкуса не е същият да това препоръчвам да се консумира като се направи и да не престоява в хладилника.
МНОГО ВКУСНО ,МНОГО!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Публикации (Atom)